Новий "закон" в дії: як росіяни конфіскують майно українців у Маріуполі
Новий "закон" в дії: як росіяни конфіскують майно українців у Маріуполі

Новий "закон" в дії: як росіяни конфіскують майно українців у Маріуполі

Детальніше про це 24 Каналу розповів депутат Маріупольської міської ради Дмитро Забавін. Він зауважив, що нині Маріуполь – це великий військовий концтабір.

Спеціальна комісія та нові "закони"

З метою конфіскації майна місцевих мешканців окупанти створили спеціальні комісії та документ про "бєсхазяйноє імущєство".

Якщо людина протягом місяця на вимогу не з'являється з документами про квартиру, то комісія має право визнати "бєсхазяйной" цю квартиру або будинок,
– мовив Забавін.

Далі так звані чорні рієлтор, яких тепер дуже багато в окупованому місті, перепродають це майно росіянам.

Що це, як не геноцид українців,
– зауважив депутат Маріупольської міської ради.

Росія своїми військовими діями змусила покинути місто більшу частину українців. Зараз люди, які хотіли б щось переоформити, або хвилюються щодо свого майна, не можуть ним користуватися, якщо не отримають ганебний російський паспорт.

2022 рік взагалі у росіян пішов не по плану. Всього 5 тисяч людей отримали російські паспорти. Потім окупанти зробили примусову паспортизацію. Проти цього виступають певні маріупольці, які вимушені перебувати в окупації та не хочуть отримувати ці паспорти,
– додав Забавін.

Нещодавно російські загарбники заявили, що з 1 липня ті, хто досі не отримали російські паспорти через 90 днів будуть депортовані. Проте згодом окупанти побачили, що процес паспортизації заходить у глухий кут, тож продовжили термін до кінця 2024 року, але встановили свої вимоги.

Росіяни продають крадене майно українців у Маріуполі

  • Російські загарбники наводять свої "порядки" в окупованому Маріуполі. Росіяни цинічно торгують квартирами та будинками маріупольців, які змушені біли покинути місто через російське вторгнення.
  • Так, у мережі з'явилося відео, на якому рієлторка розповідає про купівлю напівзруйнованих квартир у місті. Росіяни називають житло "разрушкой" і обговорюють, наскільки вигідно буде його придбати. Мовляв, купівля квартир у Маріуполі зараз "неоціненні вкладення".
  • Крім цього, окупаційна влада Маріуполя формує списки містян, яких можуть депортувати.Примусово виселити можуть не лише українців, а навіть тих, хто отримав російське громадянство, але не поділяє цінності країни-агресорки.
Теги по теме
Оккупированные территории
Источник материала
Поделиться сюжетом