20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Представлено Moto G Stylus 5G з бездротовою зарядкою
Представлено Moto G Stylus 5G з бездротовою зарядкою

Представлено Moto G Stylus 5G з бездротовою зарядкою

Motorola оголосила про випуск оновленої версії Moto G Stylus 5G (2024), але проситиме за неї ті ж $400, як і за смартфон попереднього покоління, хоча ціна – не єдина схожість між двома поколіннями. Moto G Stylus 5G (2024) працює на чипсеті Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1, який не пропонує жодних оновлень порівняно з попередником. Для довідки, цей чип вийшов у 2022 році й також використовується в Motorola Edge 50 Fusion.

Пристрій постачатиметься з попередньо встановленим Android 14 та матиме трохи більший 6,7-дюймовий FHD+ pOLED-дисплей з тією ж частотою оновлення 120 Гц. Використання POLED-дисплея означає, що оновлений пристрій, ймовірно, буде міцнішим за свого попередника, а також легшим. Він важить 190 г, тобто на 12 г менше, ніж попереднє покоління.

Новий пристрій також матиме більше пам’яті – 8 ГБ оперативної пам’яті LPDDR4X з можливістю розширення до 16 ГБ. Флешпам’ять, однак, не отримала жодних оновлень, і новий смартфон залишився у конфігураціях на 128 ГБ і 256 ГБ, хоча і з можливістю розширення до 2 ТБ за допомогою карти пам’яті microSD.

Головною родзинкою гаджета, як випливає з назви, є стилус. За словами Motorola, стилус був перероблений і тепер має більшу площу контакту і “покращене ПЗ”, яке має зробити його чутливішим, зменшить затримку, спростить створення нотаток і надасть користувачам новий користувальницький інтерфейс.

Як і попередник, Moto G Stylus 5G (2024) оснащений подвійною камерою з 50-мегапіксельною камерою з широкою діафрагмою f/1.8, але цього разу він отримав кращий надширококутний об’єктив на 13 Мп з діафрагмою f/2.2 (у порівнянні з 8 Мп). Аналогічно, спереду тепер стоїть 32-мегапіксельна камера з діафрагмою f/2.4, а не 16-мегапіксельна, як у минулого покоління.

Також цього року виробник заявив, що новий смартфон має клас захисту IP52. Це все ще не означає, що зі смартфоном можна пірнати, але невеликі бризки чи краплі йому не нашкодять. Крім того, у цьогорічному смартфоні виправлений ще один недолік попередника – яскравість екрана. Тепер вона становить до 1300 ніт, тож не буде проблем з користуванням телефона у сонячний день.

Новий пристрій може похвалитися таким саме акумулятором на 5000 мАгод, але цього року він має підтримку швидкої зарядки потужністю 30 Вт і нарешті отримав бездротову зарядку! Разом з тим, що пристрій отримає одне оновлення операційної системи та три роки патчів для системи безпеки, ціна в $400 виглядає цілком обґрунтованою. Moto G Stylus 5G буде доступний у кольорах Caramel Latte та Scarlet Wave.

Источник материала
Поделиться сюжетом