Проєктом «Хочу жить» успішно скористалися понад 260 російських військових - Юсов
Проєктом «Хочу жить» успішно скористалися понад 260 російських військових - Юсов

Проєктом «Хочу жить» успішно скористалися понад 260 російських військових - Юсов

На сьогодні надійшло понад 35 тисяч заявок на проєкт “Хочу жить” переважно від діючих російських військовослужбовців. 260 осіб уже скористалися ним.

Про це сказав у коментарі кореспондентові Укрінформу представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

“Вже надійшло понад 35 тисяч заявок на проєкт. Переважно від діючих російських військових, а також людей, які можуть опинитись у російській армії та хочуть застрахувати себе, не бажаючи брати участь у загарбницькій війні та не стати воєнними злочинцями. На сьогодні понад 260 російських військовослужбовців різних звань уже скористались успішно проєктом. Усі вони перейшли лінію фронту і знаходяться у безпеці під захистом держави Україна та міжнародного права”, - зазначив він.

Юсов зауважив, що більшість хочуть після завершення бойових дій повертатись на Батьківщину і для уникнення проблем у майбутньому із законом вони обліковуються як ті, що захоплені в полон, і не позначаються такими, що добровільно перейшли чи здались.

Водночас Юсов зауважив, що є такі, хто не бажає повертатись на територію РФ. “Така опція також присутня. Україна гарантує таку можливість“, - наголосив представник розвідки.

Як повідомлялось, примусово "мобілізовані" до збройних сил РФ чи Білорусіжителі тимчасово окупованого Криму, які є громадянами України, можуть добровільно здатися в полон. Для цього їм треба звернутися до єдиного центру прийому звернень "Хочу Жить".

Теги по теме
война
Источник материала
Поделиться сюжетом