Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала зробити ідеальну страву для вечері усієї родини, представивши рецепт курки "капрезе". За словами Литвинової, рецепт справді простий у приготуванні, але при цьому дуже вишуканий і апетитний. Ось докладний опис кроків:
Інгредієнти:
- 1 куряча грудинка на кістці
- 120 г сиру моцарела
- 1 помідор
- Свіжий базилік
Маринад:
- 2 ст. л. оливкового масла
- 1 год. л. рік
- 0,5 ч. л. чорного перцю
Приготування:
Маринад:
У мисці змішайте оливкову олію, сіль та чорний перець, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Викладіть курку в маринад і залиште щонайменше на 30 хвилин (можна до 10 годин) для просочення.
Приготування начинки:
Наріжте помідор і моцарелу тонкими скибочками.
Складіть скибочки помідора, базиліка та моцарели один на одного: спочатку скибочка помідора, потім листок базиліка, і нарешті скибочка моцарели.
Начинка курки:
"Мастер Шеф" Литвинова додає, вийміть курку з маринаду і зробіть 6-7 надрізів ножем на кожній стороні під невеликим кутом, щоб отримати невеликі кишені для начинки.
Засуньте в кожен надріз підготовлену начинку з помідора, базиліка та моцарели.
Приготування курки:
Викладіть курку на лист, попередньо покритий пергаментним папером.
Поставте в розігріту духовку на 30-35 хвилин при температурі 200°C.
Подання:
Готову курку "капрезе" можна подавати як гарячу страву до столу, додавши за бажанням додаткові трави чи овочі, "Мастер Шеф" Литвинова.
Останні новини України:
Дешевше і смачніше за рис: "Майстер Шеф" Литвинова показала, як заощадити на приготуванні плова.