20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Сонце у вашому холодильнику: як приготувати бюджетне варення з кульбаб
Сонце у вашому холодильнику: як приготувати бюджетне варення з кульбаб

Сонце у вашому холодильнику: як приготувати бюджетне варення з кульбаб

Чудовий рецепт, який точно вдасться

Ми ділились рецептом смачних рогаликів. Тепер розповідаємо, як із квіток кульбаби приготувати дуже смачне та ароматне варення.

Заготівля має неймовірний бурштиновий колір, а на смак нагадує мед. Дуже смачно їсти його з трав’яним чаєм, оладками або млинцями. Готується це варення-сироп із самих квітів, тому відділіть їх від зелених стебел. Рецептом поділились на порталі "Їсти".

Інгредієнти:

  • 400 квіток кульбаби
  • 1,5 кг цукру
  • 1 лимон
  • 1 л води

Спосіб приготування:

  1. Зберіть кульбаби. Вибирайте квітки в екологічно чистому місці, бажано в сонячний день, коли вони повністю розкриті.
  2. Залийте квітки водою, доведіть до кипіння і варіть 20 хвилин. Процідіть відвар через марлю або сито.
  3. У проціджений відвар додайте цукор, подрібнений лимон разом із цедрою (можна змолоти блендером або пропустити через м'ясорубку). Доведіть суміш до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 30 хвилин, постійно помішуючи.
  4. Якщо ви хочете мати однорідну консистенцію, варення можна ще раз процідити, щоб видалити часточки лимона. Залийте гаряче варення у стерилізовані банки і щільно закатайте.

Щоб варення довше зберігалося, додайте в нього трохи лимонної кислоти — на кінчику ножа на 1 літр варення. Це чудовий спосіб зберегти літо у власній домівці. Також ми розповідали, як приготувати чудовий пиріг з яблуками.

Источник материала
Поделиться сюжетом