20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Улюблений торт "Медовик": перевірений рецепт, який ніколи не старіє
Улюблений торт "Медовик": перевірений рецепт, який ніколи не старіє

Улюблений торт "Медовик": перевірений рецепт, який ніколи не старіє

Улюблений десерт, який легко приготувати вдома

Ми ділились рецептомрозкішного "рідкого" медовика. Однак саме класичний рецепт був і залишається улюбленим у різних поколінь. А ще його зовсім нескладно готувати.

На порталі "Їсти" поділились перевіреним рецептом десерту. Це класика домашньої випічки, яка завжди збирає за столом всю сім'ю.

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 200 г цукру
  • 2 ст. л. меду
  • 1 ч. л. соди
  • 100 г вершкового масла
  • 400-500 г борошна

Для крему:

  • 600 г сметани
  • 200 г цукру
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 150 г чорносливу
  • 1-2 банани

Спосіб приготування:

  1. Поставте на вогонь каструлю з невеликою кількістю води і дайте їй закипіти. Поверх каструлі поставте миску більшого діаметра.
  2. У мисці змішайте яйця, цукор і мед. Додайте соду і перемішайте.
  3. Поставте суміш на водяну баню і прогрівайте, помішуючи, протягом 7-10 хвилин, щоб яйця не згорнулися. Додайте вершкове масло і перемішайте до повного розчинення масла.
  4. Зніміть суміш з вогню і додайте половину вказаної кількості борошна. Залиште тісто остигати.
  5. Коли тісто охолоне, додавайте частинами борошно, що залишилося. Замісіть тісто і поділіть його на 8 частин.
  6. Розігрійте духовку до 200°C. На пергаментному папері тонко розкачайте кожну кульку тіста і виріжте коло, приклавши тарілку. Обрізки не прибирайте, їх будемо випікати разом з коржами і потім використовувати для прикраси торта.
  7. Часто наколюйте тісто виделкою, щоб воно не здулося при випіканні. Випікайте корж протягом 4 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці.
  8. Коржі випікаються дуже швидко, тому за ними потрібно стежити. Поки один корж випікається, розкачайте наступний. Так випікайте всі 8 коржів. Складіть їх на рівну поверхню.
  9. Холодну сметану збийте, поступово додаючи цукор і ванілін. Для кращого результату краще взяти сметану більшої жирності.
  10. Чорнослив дрібно наріжте. Банан можна також дрібно нарізати або натерти на крупній тертці.
  11. Кожен корж рясно змажте кремом, посипте чорносливом і бананом. Так збирайте весь торт, зверху змажте сметанним кремом.
  12. Обрізки від коржів подрібніть у блендері. Якщо блендера немає, можна подрібнити їх за допомогою качалки.
  13. Посипте крихтами верх торта і прикрасьте боки. Приберіть торт для просочення в холодильник на пару годин.

Після цього можна подавати. Також ми ділились рецептом смачних рогаликів.

Источник материала
Поделиться сюжетом