20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Універсальне тісто для пельменів, вареників та чебуреків: не липне до рук і добре розкочується
Універсальне тісто для пельменів, вареників та чебуреків: не липне до рук і добре розкочується

Універсальне тісто для пельменів, вареників та чебуреків: не липне до рук і добре розкочується

Для пельменів, чебуреків та вареників можна приготувати одне універсальне тісто. Це буде значно швидше та бюджетніше, ніж робити для кожного виду окрему основу. До того ж, бюджетніше.

Ідея приготування універсального тіста для пельменів, вареників та чебуреків опублікована на сторінці фудблогерки Юлії Микулич (yuliia_mikulich) в Instagram. Воно не буде липнути до рук і чудово замішується.

Інгредієнти для тіста:

  • борошно – 420 г
  • яйце – 1 шт (50 г)
  • олія – 3 ст.л (30 г)
  • сіль – 1/2 ч.л
  • вода – 90 г
  • молоко – 90 г

Спосіб приготування тіста:

1. Борошно просійте в глибоку миску.

2. Яйце збийте з сіллю та олією до однорідності та влийте в борошно.

3. Перетріть масу до крихти.

4. В каструлі з’єднайте воду та молоко.

5. Поставте каструлю на плиту та доведіть вміст до кипіння.

6. В крихту влийте гарячу рідину.

7. Спочатку перемішайте масу виделкою (бо вона гаряча), а потім вимісіть руками до гладкості та однорідності.

8. Якщо тісто буде липке – додайте ще трохи борошна. Якщо сухе – ще трохи води/молока.

9. Покладіть тісто в пакет та залиште на столі на 30-40 хвилин.

10. Далі приготуйте, що забажаєте. Вареники з будь-якою начинкою, пельмені, чебуреки.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Тісто для піци без дріжджів
  • Тісто для пиріжків без дріжджів
  • Тісто для хачапурі
Источник материала
Поделиться сюжетом