20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Україні за підтримки KfW реалізуються інвестпроєкти на понад €345 мільйонів
В Україні за підтримки KfW реалізуються інвестпроєкти на понад €345 мільйонів

В Україні за підтримки KfW реалізуються інвестпроєкти на понад €345 мільйонів

За підтримки кредитної установи для відбудови KfW в Україні реалізується дев'ять інвестиційних проєктів на понад 345 млн євро.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мінфіну, про це повідомила заступниця міністра фінансів України Ольга Зикова під час зустрічі з директоркою кредитної установи для відбудови (KfW) по Східній Європі, Кавказу та Центральній Азії Веронікою Гарсія дель Арко. 

Зазначається, що наразі за підтримки KfW в Україні реалізується 9 інвестиційних проєктів загальним обсягом понад 345 млн євро, з яких гранти - 33,4 млн євро.

"Повномасштабна війна росії завдає руйнівних збитків Україні у всіх сферах. Зважаючи на це, співпраця з KfW, зокрема у підтримці стабільної роботи енергетичного сектору України, ініціатив з відновлення і реконструкції та підтримки бізнесу є вирішальною. У 2023 році інвестиційна вибірка за діючими кредитними проєктами була найбільшою за усі роки співпраці", - зазначила Зикова.

Сторони обговорили підготовку до подальшої співпраці, зокрема в межах Міжнародної конференції з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference – URC2024), що відбудеться у червні 2024 року, у Берліні, Німеччина.

Як повідомляв Укрінформ, кредитна установа для відбудови KFW надає НЕК "Укренерго" грант на 45 млн євро для підвищення ефективності системи передачі електроенергії.

Фото всередині тексту: Мінфін

Теги по теме
Германия Минфин Инвестиции
Источник материала
Поделиться сюжетом