20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Врятувала себе і колег: як Софія Ротару прорвала кордон у Чечні - деталі
Врятувала себе і колег: як Софія Ротару прорвала кордон у Чечні - деталі

Врятувала себе і колег: як Софія Ротару прорвала кордон у Чечні - деталі

Софія Ротару зуміла пройти прикордонний контроль у Чечні завдяки своєму авторитету.

Українська співачка Софія Ротару, яка тривалий час працювала в країні-окупанті РФ, але все ж таки стала на бік України на початку повномасштабного вторгнення, домовилася з прикордонником, щоб її та колег випустили з "дуже неприємної країни".

Про це розповів в інтерв'ю Дмитру Гордону український продюсер Сергій Перман.

Як заявив Перман, у 2009 або 2010 році він повіз Ротару, а також українську співачку Руслану Лижичко і зрадницю України Ані Лорак виступати за кордоном (у Чечню).

"Ми полетіли в одну країну, неприємну дуже. Потім ми не могли звідти вилетіти. Нас не випускали просто за особистою вказівкою однієї поганої людини. Але нам пощастило, що "спецура" в цій країні була не з цієї країни, а з іншої, по суті. Літак стоїть наш..." - сказав продюсер.

"Це в Грозному?" - вирішив уточнити Гордон.

"Так. І немає дозволу на виліт. Мені паралельно телефонують: "Негайно вилітайте, тому що за вами зараз..." Ну, це довга історія. Окреме інтерв'ю треба давати", - зазначив Перман.

Ситуацію вирішила саме Софія Ротару, яка домовилася з прикордонником.

"І Софія Михайлівна підходить до прикордонника і каже: "Синку, ти мене знаєш?" Він каже: "Так", - продовжив Сергій.

Далі, після цієї розмови прикордонник їх випустив, вони сіли у свій чартерний літак, але пілот відмовлявся злітати.

"Я так закричав на нього, що він зрозумів, що треба злітати. І ми злітаємо без дозволу. Гробова тиша в літаку. Ось так вплинула Софія Михайлівна", - підсумував продюсер.

Дивіться відео, де Сергій Перман розповів про вчинок Софії Ротару:

Хто така Софія Ротару?

Софія Михайлівна Ротару - радянська та українська естрадна співачка (сопрано) і актриса. Лауреатка премії Ленінського комсомолу (1978). Народна артистка СРСР (1988). Кавалер молдавського ордена Республіки (1997). Геройка України (2002). Національна легенда України (2021).
У лютому 2022 року співачка однозначно підтримала Україну. 28 лютого 2022 року Софія опублікувала допис в Інстаграмі, де чітко окреслила свою позицію і назвала речі своїми іменами: "російські ракети знищують мирних жителів", "молюся за наших захисників і мир в Україні".

Софія Ротару - останні новини по темі

Зазначимо, на думку Алана Бадоєва, Софії Ротару, як артистці "старої епохи" навряд чи вдасться повернутися на колишнє місце на зоряному Олімпі. Це не применшує її значущість, як співачки, проте як раніше вже не буде, вважає він.

А також у тимчасово окупованому Росією Криму окупанти запропонували позбавити Софію Ротару вілли і зробити РАЦС із готелю Villa Sofia в Ялті, що належить їй.

Источник материала
Поделиться сюжетом