20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
З початку року на Миколаївщині майже втричі збільшилася кількість обвинувальних актів щодо військових
З початку року на Миколаївщині майже втричі збільшилася кількість обвинувальних актів щодо військових

З початку року на Миколаївщині майже втричі збільшилася кількість обвинувальних актів щодо військових

На Миколаївщині з початку цього року майже втричі збільшилася кількість скерованих до суду спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Південного регіону обвинувальних актів стосовно військовослужбовців.

Про це на брифінгу повідомив керівник Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону Андрій Кльопов, передає кореспондент Укрінформу.

«Протягом 2024 року прокурорами Миколаївської спеціалізованої прокуратури до суду скеровано 347 обвинувальних актів (у аналогічному періоді 2023 року - 131). З них у сфері економіки 14 (проти 6 у 2023 р.), корупції 4 (проти 3), сфері бюджету 4 (проти 2)», - сказав Кльопов.

Як приклад він навів кримінальне провадження за ч. 4 ст. 425 КК України стосовно начальника штабу - першого заступника командира військової частини. Той допустив безпідставне нарахування премій і додаткової винагороди військовослужбовцям, що заподіяло збитки на загальну суму ₴967 тисяч.

Також до суду направлений обвинувальний акт відносно бухгалтера військової частини. Вона здійснила помилкове перерахування грошових коштів з рахунку військової частини на рахунок фізичної особи, що спричинило збитки на загальну суму в розмірі ₴809 тисяч.

Крім того, за оперативного супроводження СБУ викрито організовану злочинну групу. Її учасники, будучи співробітниками Головного військового представництва МО України та місцевих органів державної влади, виконували завдання іноземної розвідки і надавали її представникам допомогу у проведенні підривної діяльності проти України. У тому числі на одному з підприємств оборонно-промислового комплексу. Їм інкримінували державну зраду.

Як повідомлялося, на Миколаївщині з початку повномасштабного вторгнення до спеціалізованої прокуратури надійшли близько десяти звернень стосовно перевищення повноважень працівниками територіальних центрів комплектування.

Теги по теме
Суд Коррупция Прокуратура
Источник материала
Поделиться сюжетом