Загарбники формують реєстр небажаних мешканців Маріуполя - Центр нацспротиву
Загарбники формують реєстр небажаних мешканців Маріуполя - Центр нацспротиву

Загарбники формують реєстр небажаних мешканців Маріуполя - Центр нацспротиву

Російські загарбники формують реєстр небажаних мешканців тимчасово окупованого армією РФ Маріуполя.

Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає Укрінформ.

«Росіяни формують реєстри мешканців Маріуполя, яким буде заборонено проживати у місті. Так, йдеться як про тих, хто підлягає депортації й тих хто не зможе повернутись», - зазначається у повідомленні.

За інформацією Центра, через різні обставини до міста повернулись 600 мешканців, але окупанти бояться повернення «агентури» Сил оборони, тому й створюють відповідний реєстр.

«Маємо черговий злочин РФ, коли мешканцям не можна жити в рідному місті, яке до цього ж було зруйновано збройними силами РФ, через політику Кремля. Водночас до Маріуполя завозять етнічних росіян та вихідців з Центральної Азії. Таким чином змінюється демографічний склад населення», - підсумовують у Центрі.

Центр національного спротиву зауважує, що всі відповідальні за цю політику колаборанти понесуть відповідальність. Повідомити про зрадників можна за посиланням.

Як повідомлялося, агресія Росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок обстрілів. Пошкоджені та зруйновані житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки, підприємства тощо.

Загарбники також зносять пошкоджені будівлі, щоб приховати сліди своїх злочинів.

Під час блокади та окупації Маріуполя росіяни зруйнували 50% багатоповерхових будинків міста - це 934 будівлі, з них вже самі знесли 465. Знищено понад 52 тисячі квартир маріупольців.

Окупаційна «влада» обіцяла людям нові квартири, але натомість загарбники будують комерційне житло.

9 грудня 2023 року загарбники відкрили у Маріуполі перше іпотечне житло, власниками квартир стали жителі російських Ростова, Курська та Челябінська.

Також окупаційна «влада» тимчасово окупованого Маріуполяприпинила реєстрацію власності та проводить повну інвентаризацію будинків, щоб відібрати житло у людей, які евакуювалися і зараз не живуть у місті.

Фото: Маріупольська міська рада, Телеграм

Теги по теме
война Мариуполь
Источник материала
Поделиться сюжетом