20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Звезли людей на підготовлену акцію: як у Маріуполі влаштували свято "побєдобєсія"
Звезли людей на підготовлену акцію: як у Маріуполі влаштували свято "побєдобєсія"

Звезли людей на підготовлену акцію: як у Маріуполі влаштували свято "побєдобєсія"

Про це 24 Каналу розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, додавши, що така ситуація у всіх великих окупованих містах. Особливо показово це в самомуМаріуполі, де росіяни намагалися створити картинку "свята"

Що придумали загарбники на 9 травня

"В окупованому Маріуполі провели великий автопробіг. На нього звезли людей з Донецька, Новоазовська та навколишніх сіл. А для того, щоб створити ще більшу картинку "загнали" військових, – розповів Петро Андрющенко.

Так росіяни отримали кадри нібито щасливого святкування біля Драмтеатру, в якому у березні 2022 року Росія вбила сотні мирних людей. Тепер там відзначали "дєнь побєди". Бачити таке – дуже боляче для українців, які виїхали з міста, до того ж вони не знають, коли весь цей жах закінчиться.

Ніхто не знає, коли перемога, а умови життя кращими не стають. Тому люди потребують серйозної психологічної допомоги. Росіяни це розуміють і навмисно б'ють у слабкі місця,
– зауважив Андрющенко.

Окупанти намагаються показати, що нібито у захоплених містах панує мир, а в інших областях України – війна. На жаль, це спонукає деяких людей повертатися назад до своїх окупованих домівок. Але тут мовиться не про зрадництво, а про депресію і неможливість жити в таких умовах.

"Росіяни це розуміють, тому створили картинку, ніби весь Маріуполь вийшов на вулиці та радіє. Насправді це не так. Це лише підготовлена акція", – наголосив радник міського голови Маріуполя.

9 травня на окупованих територіях

  • День "побєдобєсія" на тимчасово окупованих територіях росіяни почали відзначати ще за тиждень до 9 травня. Росіяни посилили пропаганду, на вулицях вивісили георгіївські стрічки, а в школах проводили спеціальні уроки. На них розповідали учням свій варіант історії, залучали дітей до парадів та навіть вдягали у військову форму.
  • У Маріуполі проводили спеціальні театральні вистави та постановки, для цього привозили акторів з Росії. Так звані російські зірки приїжджають на відкриття шкіл, пам'ятників – все для того, що впливати на людей. На уроках дітям розповідають про Другу світову війну, але з неї прибрали всі згадки про Україну.
  • Натомість у Криму взагалі відмовилися від святкувань9 травня. Вочевидь гауляйтер окупованого півострова Сєргєй Аксьонов боявся, що може прилетіти з території України. Він знає, що засоби ураження цілком ймовірно дістануть і до його резиденції.
Теги по теме
Оккупированные территории
Источник материала
Поделиться сюжетом