Що приготувати, щоб здивувати маму: святкове меню з доступних продуктів
Що приготувати, щоб здивувати маму: святкове меню з доступних продуктів

Що приготувати, щоб здивувати маму: святкове меню з доступних продуктів

Приготування їжі для мами – один із найщиріших способів висловити свою вдячність, інформує Смачно 24. Це не обов’язково має бути дорого чи надто складно, аби підкреслити особливість моменту. Ось три простих, смачних і бюджетних рецепта, якими можна здивувати і потішити маму.

Салат з куркою

  • Час: 15 хвилин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Посоліть і поперчіть куряче філе. Розігрійте оливкову олію на сковороді і обсмажте курку до готовності, приблизно по 5 – 7 хвилин з кожного боку.
  2. Дайте м'ясу трохи охолонути, а потім наріжте його смужками або кубиками.
  3. Вимийте та висушіть листя салату.
  4. Наріжте їх на бажані шматочки. Огірок наріжте тонкими скибочками або півкільцями, чері розріжте навпіл, а червону цибулю – тонкими півкільцями.
  5. У невеликій мисці змішайте спеції, оливкову олію, лимонний сік, мед і гірчицю. Ретельно перемішайте, доки соус не стане однорідним.
  6. Велику миску заповніть листям салату, додайте нарізану курку, огірок, чері, і цибулю.
  7. Полийте все підготовленим соусом і акуратно перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно покрились заправкою.
  8. Подавайте салат відразу, посипавши зверху тертим сиром.

Домашня піца з ковбасою

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. У великій мисці змішайте теплу воду, дріжджі, цукор і сіль. Залишіть на 5 хвилин, поки дріжджі не активуються.
  2. Додайте оливкову олію і поступово всипайте борошно, перемішуючи до формування тіста.
  3. Вимісіть тісто на стільниці, посипаній борошном, впродовж 5 – 7 хвилин, поки воно не стане еластичним.
  4. Покладіть тісто у змащену олією миску, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 1 годину, щоб тісто підійшло.
  5. Розігрійте духовку до градусів.
  6. Ковбасу наріжте на скибочки, цибулю напівкільцями. Моцарелу натріть на терці
  7. Розкачайте тісто у круглу форму товщиною приблизно 0,5 сантиметра і викладіть на деко, застелене пергаментним папером.
  8. Рівномірно розподіліть томатний соус по тісту, залишаючи невеликі краї.
  9. Посипте половину сиру моцарела, викладіть ковбасу та цибулю, а потім зверху решту сиру.
  10. Посипте орегано для додаткового аромату.
  11. Випікайте в духовці 15 – 20 хвилин, або доки краї піци не стануть золотистими та хрусткими.
  12. Дістаньте піцу з духовки, дайте їй трохи охолонути і наріжте на порційні шматки.

Шоколадний брауні

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до градусів.
  2. Змастіть маслом форму для торта діаметром і вистеліть папером для випічки.
  3. Помістіть шоколад, а також масло та цукор у каструлю з товстим дном і обережно нагрівайте, час від часу помішуючи, поки він не розтане. Залиште остигати.
  4. Жовтки збийте разом з шоколадною сумішшю, потім додайте борошно, горіхи та решту шоколаду.
  5. Збийте яєчні білки, поки вони не утворять м’які піки, потім обережно, але ретельно додайте їх до шоколадної суміші.
  6. Вилийте в підготовлену форму і запікайте в центрі духовки приблизно 35 – 40 хвилин до утворення скоринки зверху.
  7. Дайте охолонути, потім проведіть ножем по краях і вийміть з форми.
  8. Посипте цукровою пудрою і подавайте теплим із заварним кремом чи морозивом або холодним із вершками.
Источник материала
Поделиться сюжетом