Так можна "вбити" помідори: 5 розповсюджених помилок при висадці на город
Так можна "вбити" помідори: 5 розповсюджених помилок при висадці на город

Так можна "вбити" помідори: 5 розповсюджених помилок при висадці на город

Врожай помідорів залежить не тільки від погоди та якості насіння

Не тільки огірки при висадці на городі потребують чимало уваги. Занадто рання посадка насіння томатів також може привести до пошкодження рослин — розсада витягується і стає слабкою.

Основні проблеми при висадці томатів — неправильна розсадка та нехтування потребами рослини.

Недостатня глибина посадки розсади томатів

Пересаджуючи розсаду помідорів, закопуйте її до перших листочків. Це дозволяє стеблу розвивати додаткові корені, які закріплюють рослину та покращують поглинання поживних речовин та води.

Недостатня підтримка рослин томатів

Рослинам томатів потрібна міцна опора, наприклад клітки, кілки або решітки, щоб запобігти розростанню та пошкодженню. Опори слід встановлювати під час посадки, поки рослина не виросте занадто великою.

Висаджувати томати щороку на одному місці

Чергування місць посадки помідорів допомагає запобігти хворобам, що передаються через ґрунт, як-от фітофтороз. Уникайте посадки на ділянках, де останні 2 роки росли помідори, картопля, перець або баклажани.

Непостійний полив

Помідори потребують постійного зволоження, з невеликим підсиханням між поливами. Нерегулярний полив може призвести до загнивання квітів і розщеплення плодів.

Посадка в напівзатінене місце

Помідори потребують не менше 6-8 годин прямого сонячного світла в день. Недостатня кількість сонячного світла призводить до надмірного росту, блідого кольору, низької врожайності та відсутності квітів та плодів.

"Телеграф" розповідав, чим зарадити, якщо ви вже висадили розсаду томатів, а погода різко погіршилася. Томати сильно реагують на заморозки, але їх можна врятувати від холоду.

Источник материала
Поделиться сюжетом