Упродовж півріччя в Голосіївському районі столиці надійшло понад 400 повідомлень про домашнє насильство — поліція
Упродовж півріччя в Голосіївському районі столиці надійшло понад 400 повідомлень про домашнє насильство — поліція

Упродовж півріччя в Голосіївському районі столиці надійшло понад 400 повідомлень про домашнє насильство — поліція

Захист постраждалих від домашнього насильства та допомога при поселенні їх у кризові кімнати, складання адмінматеріалів, контроль за виконанням тимчасових заборонних приписів, а також постійна профілактична робота з громадянами — все це входить в обов’язки мобільної групи з протидії домашньому насильству столичної поліції. Про це нагадали у пресслужбі поліції Києва.

Упродовж цього року поліцейські Голосіївського управління поліції відреагували на понад 410 повідомлень громадян з попередньою правовою кваліфікацією — домашнє насильство. Правоохоронці задокументували 219 порушень, передбачених ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Слідчими, під процесуальним керівництвом Голосіївської окружної прокуратури, розпочато 3 кримінальні провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України — домашнє насильство.

На даний час, на профілактичних обліках відділу превенції територіального підрозділу перебуває близько 700 осіб, які вчинили домашнє насильство. Стосовно кривдників працівники поліції винесли 130 термінових заборонних приписів. Ці документи забороняють кривдникам спілкуватися з постраждалою людиною і перебувати з нею в одному місці. Приписи поліцейських можуть діяти до 10 днів.

Окремо, на постійній основі проводиться профілактична робота з мешканцями Голосіївського району спільно з органами місцевого самоврядування та центрами безоплатної допомоги щодо запобігання випадкам насильства у столиці.

Поліція закликає громадян не замовчувати факти домашнього насильства та звертатися за допомогою.

Контакти служб для постраждалих від домашнього насильства:

— Національна поліція України — 102;

— Мобільні бригади соціально-психологічної допомоги — 067 452 42 31, 099 452 42 31;

— Гаряча лінія для жертв домашнього насильства — 1547;

— Національна дитяча гаряча лінія — 0 800 500 225 (безплатно зі стаціонарних телефонів), 116-111 (безплатно з мобільних);

— Національна гаряча лінія з запобігання домашньому насильству — 0 800 500 335 (безоплатно зі стаціонарних телефонів), 116-123 (безоплатно з мобільних);

— Цілодобова правова допомога — 0 800 213 103.

Також у Києві працюють мобільні бригади, які надають соціально-психологічну допомогу постраждалим від домашнього насильства.

Популярні новини зараз
ЗСУ готують 10 нових бригад, аби підготуватись до російського наступу, в тому числі на Київ — генерал-лейтенант Павлюк Організатора "п’яних вечірок" Ярину випустили із СІЗО під заставу У Києві від інсульту загинув сміливець, що сівши в палаючу машину, врятував безліч інших на парковці У Києво-Печерській лаврі показали старовинну копію чудотворної Іржавецької ікони Богородиці, про яку писав Тарас Шевченко
Показати ще

Викликати бригаду соціально-психологічної допомоги можна за телефонами міської служби довіри абсолютно конфіденційно, безоплатно та цілодобово за номерами: 15-00 (зі стаціонарного); 044-272-15-00 (із мобільного).

Раніше повідомлялось: У Києві збільшується кількість звернень щодо домашнього насильства в сім’ях ВПО

Источник материала
loader
loader