16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чи готові окупанти до наступу на півдні: Плетенчук прояснив ситуацію
Чи готові окупанти до наступу на півдні: Плетенчук прояснив ситуацію

Чи готові окупанти до наступу на півдні: Плетенчук прояснив ситуацію

Активізація наступальних дій окупантів на Харківщині жодним чином не вплинула на ситуацію на південному фронті. У морі ситуація залишається стабільною, ворог практично не виводить свої ракетоносії на бойове чергування.

Не фіксується значних змін також у характері та інтенсивності бойових дій на суші, а ознак формування наступальних угрупувань у південній частині нашої держави розвідка не фіксує. Про ситуацію розповів начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

"Насправді у нас ситуація в глобальному контексті залишається незмінною. Ознак формування наступальних угрупувань у нас так само непомітно, як і різких змін у стані та положенні ворога, характері його дій - так само. В акваторії Чорного моря ситуація теж залишається стабільною, кораблів, а тим більше, носіїв крилатих ракет в морі не спостерігається. Вони перебувають в пунктах базування", – наголосив він.

Водночас Плетенчук  прокоментував припущення, що сили для наступу на Харківщині росіяни перекинули з півдня.

"Як вони переформатовують свої підрозділи, неважливо. У них є пріоритетні напрямки. Це Донбас. На нашому напрямку вони ведуть бойові дії не в такому, звісно, темпі, але, тим не менше це протистояння триває цілодобово. Сьогодні зранку всі ці штурми відновилися. Єдине, де не було, це на Херсонському напрямку. Але порівнювати ці напрямки я б не став", - зауважив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня.

Нагадаємо, раніше про перебіг подій у Харківській області станом на 12 травня розповів головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський. Він визнав, що обстановка на Харківщині суттєво загострилась,  і додав, що ситуація дуже динамічно змінюється.

За словами Сирського, тривають бої у прикордонних районах уздовж державного кордону з РФ. Також російські війська продовжують атакувати українські підрозділи за декількома напрямками з метою просування вглиб території нашої держави.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом