Більшість жителів ФРН не вірять, що Росія нападе на їхню країну
Більшість жителів ФРН не вірять, що Росія нападе на їхню країну

Більшість жителів ФРН не вірять, що Росія нападе на їхню країну

Жителі ФРН вважають малоймовірним напад Росії на одну з країн НАТО, у тому числі на Німеччину, найближчими роками.

Як передає Укрінформ із посиланням на DW, про це свідчать результати опитування, проведеного інститутом дослідження громадської думки YouGov на замовлення інформагентства dpa.

Зокрема, 48% респондентів оцінили можливість нападу Росії на одну з держав, що входять до Північноатлантичного альянсу, у перспективі до 2030 року як "малоймовірну" або "швидше, малоймовірну".

Водночас "імовірним" або "скоріше ймовірним" такий сценарій визнали 36% дорослих німців, які взяли участь у дослідженні. 15% опитаних не змогли визначитися в питанні, наскільки ймовірний, на їхній погляд, є напад Росії на НАТО до 2030 року.

"При цьому серед німців, які вказали, що на минулих виборах до Бундестагу вони голосували за правопопулістську партію "Альтернатива для Німеччини" (АдН), частка тих, хто не вірить у перспективу нападу Росії на НАТО, була помітно вищою, ніж серед прихильників інших політичних сил у Німеччині", зазначається в повідомленні.

Вторгнення РФ у Німеччину протягом нинішнього десятиліття не вважають імовірним 61% опитаних. А поділяють такі побоювання 23% учасників дослідження.

І лише 2% німців висловили думку, що збройні сили ФРН дуже добре підготовлені на випадок вторгнення іншої держави. Ще 12% респондентів вважають, що Бундесверпідготовлений "скоріше, добре". Тим часом варіанти відповіді "погано" та "дуже погано підготовлений" обрали по 39% учасників опитування. Загалом, додає DW, літні респонденти частіше схилялися до критичної оцінки рівня підготовки Бундесверу, ніж молодші.

Як повідомлялося, голова військового комітету НАТО Роб Бауер вважає, що населення країн Заходу має готуватися до можливого початку війни з Російською Федерацією.

Теги по теме
война Германия НАТО
Источник материала
Поделиться сюжетом