Як підтягнути обличчя за допомогою макіяжу: секрети для жінок 50+
Як підтягнути обличчя за допомогою макіяжу: секрети для жінок 50+

Як підтягнути обличчя за допомогою макіяжу: секрети для жінок 50+

Підтягнути овал обличчя без контурної пластики можливо. В цьому переконують нас експерти з макіяжу.

За їхніми словами, жінкам у віці понад 50 років можна надати молодший вид виключно за допомогою косметики – не вдаючись до інвазивних процедур. OBOZ.UA розповідає про основні лайфхаки візажистів.

Насамперед вони рекомендують виділяти найбільш ефектні частини обличчя, так як вилиці, очі чи лінія підборіддя. Цей прийом працює незалежно від віку і відмовлятись від нього не варто. Також віддавайте перевагу легшим текстурам косметичних засобів, які покриватимуть шкіру напівпрозорим шаром і не будуть забиватись у складки шкіри. Щодо решти, то ось декілька хитрощів, які будуть надзвичайно корисними.

Перемістіть рум’яна вище на вилиці

Головне правило скульптурування у зрілому віці – це наносити контуруючий засіб у напрямку вгору. Такий прийом дозволяє візуально підтягнути риси обличчя. Але підняти вище потрібно і зону нанесення рум’ян. Застосовуйте продукт не на яблучках щік, а на найвищій точці виличної кістки. Добре все розтушуйте і насолоджуйтесь свіжим і молодим виглядом у дзеркалі.

Робіть хвостики підводки для очей та брів довшими

Так само вгору потрібно спрямовувати і хвостики лінії підводки для повік. Так ви піднімете очі, додасте візуально тонусу цій зоні. Але, щоби максимально відкрити погляд, доведеться також зробити вищою арку брови, а її кінчик – більш вигнутим та довгим.

Використовуйте перехідний відтінок тіней для повік

Провисання шкіри на повіках можна компенсувати, надавши глибини зоні складки за допомогою тіней. Колір продукту потрібно вибирати на 2 тони темнішим за природний відтінок вашої шкіри – це створить саме необхідний вам ефект. Нанесіть тіні у зону складки і добре розтушуйте. Це розкриє очі і замаскує опущені повіки. Доповнити образ допоможе туш для створення об’єму. Вона краще виділить очі і зробить погляд більш виразним.

Наносьте консилер на три точки для підтягнення обличчя

Щоби висвітлити центральну частину обличчя, підтягнути зону очей і при цьому не переборщити з консилером, наносити цей продукт варто на три ключові точки. Перша – біля крила носа, друга – під внутрішнім кутиком ока, третя – біля зовнішнього. Далі розтушуйте ці три точки за допомогою макіяжного спонжа, поєднавши їх між собою. Рухайтесь при цьому від нижньої точки і у напрямку скроні. Це візуально підтягне лінію очей і зробить весь образ більш сяючим.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як зробити погляд яскравішим за допомогою макіяжу.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом