Як правильно садити квасолю у відкритий ґрунт у 2024 році: ці поради допоможуть з урожаєм
Як правильно садити квасолю у відкритий ґрунт у 2024 році: ці поради допоможуть з урожаєм

Як правильно садити квасолю у відкритий ґрунт у 2024 році: ці поради допоможуть з урожаєм

Квасоля - це культура, яка має багато переваг: вона підходить для регулярного вживання та може замінити м'ясну продукцію, а також добре зберігається під час консервації.

У світі існує п'ять типів квасолі, які різняться за умовами вирощування: кущова, спаржева, декоративна, зернова та кучерява. Зернову квасолю вирощують для одержання бобів, декоративна використовується для прикраси, а спаржева – для споживання.

Для посадки квасолі у відкритий ґрунт слід відібрати якісне насіння та замочити його у воді на ніч для прискорення проростання. Квасоля віддає перевагу родючому, вологому і пухкому грунту, попередньо удобреному перегноєм. Хорошими сусідами для квасолі вважаються цибуля, огірки, капуста або картопля, тому що квасоля є рослиною-сидератом, що збагачує ґрунт азотом.

Для вирощування квасолі на городі потрібно перекопати грядку, зробити лунки на відстані 15-20 см один від одного, внести перегній на дно лунок, полити їх водою, покласти по 2-3 насінини в кожну лунку на глибину 3-4 см і засипати землею. Для кучерявої квасолі слід класти в лунку по 5-7 бобів і забезпечити опору.

Оптимальна температура ґрунту для посадки квасолі +20+25 градусів (мінімальна +10+12 градусів). Найбільш сприятливий період для посадки квасолі в червні - останній тиждень місяця, але не 29 червня (у дні молодика та повного Місяця не можна працювати на городі).

Останні новини України:

Коли та як висаджувати помідори у відкритий грунт - секрети досвідчених городників.

Як успішно виростити цвітну капусту вдома: головні секрети.

Великий урожай перцю гарантований: госпрдиня розкрила секрет міцної розсади.

Теги по теме
Украина
Источник материала
Поделиться сюжетом