Кому категорично не можна їсти борщ: несподівана відповідь просто вкладе наповал
Кому категорично не можна їсти борщ: несподівана відповідь просто вкладе наповал

Кому категорично не можна їсти борщ: несподівана відповідь просто вкладе наповал

Чим корисний борщ із буряком - що важливо пам'ятати про улюблену страву.

Борщ по праву вже давно заслужив славу найбільш шанованої та улюбленої першої страви. І це не дивно, адже цей суп багатий на різні корисні елементи, а також здатний наситити людину практично на цілий день.

У кожного є свої вподобання - комусь подобається зелений борщ, а хтось жити не може без класичного червоного борщу. Однак є ціла група людей, яким протипоказано вживання борщу.

Чим шкідливий борщ

Не варто вживати його людям, які страждають на цукровий діабет. Це пояснюється тим, що через високий вміст цукру буряк протипоказаний таким пацієнтам. Медики також рекомендують утриматися від вживання борщу з буряком людям, які страждають на сечокам'яну хворобу. Ще одна група ризику - люди із захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Їм також радять не налягати на улюблену всіма першу страву.

Кому не можна їсти борщ: група ризику

Лікарі попереджають про те, що якщо пацієнти з групи ризику зловживатимуть вживанням борщу, у них може загостритися низка хвороб:

Тому, якщо ви до кінця не впевнені у своєму здоров'ї, краще утриматися від вживання борщу.

Что за блюдо борщ?

Борщ - українська рідка страва, яка вариться з рубаного буряка, капусти з додаванням картоплі, квасолі та різних приправ, повідомляє "Вікіпедія".

Як борщ впливає на кишечник

За помірного вживання борщу організм може отримати очищення від шлаків. Також можна відрегулювати рівень цукру в крові. При цьому борщ також благотворно впливає на мікрофлору шлунково-кишкового тракту. Це досягається за рахунок підвищеного вмісту клітковини рослинного походження. І взагалі вживання борщу здатне відрегулювати правильне функціонування травної системи.

Чи потрібно їсти борщ щодня

Як і будь-який інший суп, безумовно, борщ корисний для організму. Звичайно, якщо у вас немає до нього протипоказань. Варто пам'ятати, що практично щодня можна їсти борщ людям, які не скаржаться на роботу шлунково-кишкового тракту. Здоровій людині достатньо, щоб супи були присутні в раціоні 2-3 рази на тиждень.

Дивіться відео - як приготувати борщ:

Більше новин:

Источник материала
Поделиться сюжетом