Потужне полум'я розгориться і в дощ, і в сніг: як розпалити багаття для шашлику
Потужне полум'я розгориться і в дощ, і в сніг: як розпалити багаття для шашлику

Потужне полум'я розгориться і в дощ, і в сніг: як розпалити багаття для шашлику

Як правильно розпалювати вугілля для шашлику - досвідчені дачники розкрили простий секрет.

Літній сезон - це пора відпочинку на природі, одним із незмінних атрибутів якого є традиційний шашлик (барбекю). Є безліч варіантів його приготування - від використовуваних продуктів, до типу приготування.

Нерідко любителі відпочинку вибираються в куточки, де немає спеціалізованих місць для приготування шашлику. Тому часто перед кулінарами-аматорами постає питання про те, як розвести вогонь для шашлику в умовах походу.

Що потрібно, щоб швидко розпалити багаття

Для того, щоб розпалити багаття для шашлику, спочатку необхідно зупинити свій вибір на відповідній основі - дровах. Рекомендується брати деревину фруктових дерев, оскільки вона краще підходить для барбекю. Використовувати хвойні дерева для приготування шашлику не бажано, тому що смоли, що містяться в них, зіпсують смак продукту і можуть нашкодити здоров'ю.

Можна скористатися заздалегідь приготованим вугіллям для мангала. Воно в широкому асортименті представлене в торговельній мережі, а також його можна заготовити самостійно заздалегідь. Для використання потрібно мати з собою лише рідину для розпалу.

Як легко розпалити мангал

Необхідно насипати в мангал невелику кількість деревного вугілля. Потім зробіть маленьку лукну посередині вугілля і помістіть туди таблетку сухого пального. Можна також збризнути спеціальною рідиною для розпалювання.

Після цього підпаліть паливо і почекайте, коли вугілля охопить полум'я. Далі можна додати більше вугілля, розраховуючи необхідну вам кількість.

Який буває шашлик

Назва страви походить від кримсько-татарської назви "шишлик" - рожен. Страву готують із баранини дрібної нарізки, нанизаної на шампур і запеченої на деревному вугіллі в мангалі; при цьому можливе застосування маринаду, від найпростіших спецій (сіль, чорний перець, оцет) до складних багатокомпонентних складів, які потребують особливого приготування. Пізніше назва "шашлик" (на Заході зазвичай називають - барбекю) закріпилася за стравами зі свинини, птиці, риби, овочів, грибів, приготованими у такий самий спосіб, пише Вікіпедія.

Як правильно розпалювати вугілля для шашлику

Досвідчені дачники радять використовувати рідину для розпалювання. Необхідно додати її на вугілля. Розраховуйте, що приблизно на кілограм деревного вугілля припадає до 100 мілілітрів рідини.

Після того, як вугілля просочиться, розпаліть вогонь у кількох місцях. Вугілля буде готове до використання, коли на ньому з'явиться специфічний сірий наліт.

Як розпалити сирі дрова

Нерідко багаття для шашлику необхідно розпалити в сиру, сльотаву і навіть сніжну погоду. При цьому буває, що дрова сильно намокли і розвести вогонь важко. Для виходу із ситуації можна використовувати прості засоби, доступні в будь-якому будинку.

Викладіть сирі дрова необхідним порядком, після чого полийте їх звичайною рослинною олією. Після цього додайте рідину для розпалювання і підпаліть. Спеціальний склад дозволить домогтися стабільного полум'я, а олія забезпечить довготривале горіння навіть сирих дров.

Дивіться відео - ідеальний шашлик:

Увага! При роботі з відкритим вогнем неухильно дотримуйтесь правил протипожежної безпеки!

Більше новин:

Источник материала
Поделиться сюжетом