Що можна посадити у саду, щоб не дістали кіт або собака: найгарніші варіанти
Що можна посадити у саду, щоб не дістали кіт або собака: найгарніші варіанти

Що можна посадити у саду, щоб не дістали кіт або собака: найгарніші варіанти

Сад – це місце для всіх членів родини як двоногих, так і чотирилапих. Але коти і собаки часом можуть поводитись серед рослин не дуже чемно, жувати листя та квіти, що нерідко є для них смертельно небезпечним.

Але як бути, якщо значна частка декоративних рослин вважаються отруйними для домашніх тварин? Садівники рекомендують звернути увагу на висококвітучі види. Вони часто і безпечніші, і перебувають вище зони інтересу тварини. OBOZ.UA розповідає про кілька видів, які точно приживуться у вашому саду.

Соняшники

Великі яскраві квіти нерідко виростають навіть вище людського зросту. І при цьому додають яскравих барв у саду. Соняшники дуже прості у догляді, тому вони стануть ідеальним вибором для садівників будь-якого рівня підготовки. Все, що їм потрібно, це забезпечити вдосталь сонячного світла і вчасний полив.

Магнолія

Декоративне дерево стане першим провісником весни у вашому саду. Ця нетоксична рослина має великі ароматні квіти різних кольорів – білого, рожевого і навіть насиченого фіолетового. Магнолія найкраще приживається, якщо посадити її в добре дренований, злегка кислий ґрунт і помістити або повністю на сонце, або в півтінь. Складного догляду вона не потребуватиме.

Японські клени

Хоча це дерево не цвіте, воно додає кольорів інакшим чином. Навесні воно розпускається яскравим ніжно-зеленим листям, влітку його крона набуває звичайного для зрілої зелені відтінку, а восени дерево вибухає кольорами – від жовтого до винно-червоного. Єдине, що слід врахувати, висаджуючи японський клен у своєму саду, це те, що в холодну зиму йому може знадобитись укриття.

Журавець темний

Рослина цвіте у першій половині літа, прикращаючи сад п’ятипелюстковими квітами незвичайних темних відтінків червоного. Журавець абсолютно нетоксичний для собак та котів, добре переносить короткотривалу посуху, а на додачу приваблює бджіл та метеликів. Якщо ви, окрім саду, маєте також город, цей вид не тільки додасть вашій ділянці краси, але й принесе неабияку користь.

Раніше OBOZ.UA розповідав про отруйні квіти, які можуть рости у вашому саду.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом