Сі Цзіньпін дав знак Путіну про підтримку — ЗМІ
Сі Цзіньпін дав знак Путіну про підтримку — ЗМІ

Сі Цзіньпін дав знак Путіну про підтримку — ЗМІ

Китайський лідер Сі Цзіньпін у ході зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним заявив, що відносини між Пекіном і Москвою мають тривати "поколіннями".

Зв’язки між країнами, пояснив він, залишаються міцними на тлі того, що лідер РФ вступає на новий термін, а війна в Україні триває вже третій рік, пише Bloomberg.

Голова КНР сказав, що готовий "зміцнити дружбу між двома народами на майбутні покоління". Сі додав, що його нація "готова працювати з Росією як з добрим сусідом, другом і партнером із взаємною довірою" повідомляє державне мовлення Центрального телебачення Китаю.

До того ж Путін сказав, що російсько-китайські відносини "не спрямовані проти когось", а співпраця націй є "одним із головних стабілізуючих факторів на міжнародній арені". Він хоче, щоб цей візит гарантував продовження економічної та дипломатичної підтримки, яку Китай надавав після того, як Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну на початку 2022 року.

Російський лідер додав: "Разом ми відстоюємо принципи справедливості та демократичного світопорядку, який відображає багатополярні реалії та ґрунтується на міжнародному праві".

Сі Цзіньпін зазначив, що Пекін продовжить відігравати конструктивну роль у міжнародних відносинах.

Джерело: ZN.UA

Теги по теме
Владимир Путин
Источник материала
Поделиться сюжетом