Toshiba створила жорсткі диски на 32 ТБ
Toshiba створила жорсткі диски на 32 ТБ

Toshiba створила жорсткі диски на 32 ТБ

Компанія Toshiba спромоглася створити жорсткі диски ємністю більше 30 ТБ. Для цього інженери використали дві технології запису великої ємності нового покоління — HAMR та MAMR.

У компанії розповіли, що HAMR означає Heat Assisted Magnetic Recording (магнітний запис із тепловою підтримкою). Технологія дозволяє нагрівати диски світлом близького поля. Завдяки цьому можна записувати дані з використанням меншої пишучої головки. Також за такого способу скорочується кількість необхідної магнітної енергії. Технологія HAMR дозволила створити твердий диск на 32 ТБ.

Другий метод, MAMR, означає Microwave Assisted Magnetic Recording (магнітний запис із використанням мікрохвиль). Для такої технології використовують мікрохвильовий передавач, який генерує хвилі в діапазоні від 20 до 40 ГГц. Метод також вимагає менше енергії для запису і дозволяє скоротити розмір пишучої головки. Завдяки MAMR створили твердий диск на 31 ТБ.

«Ці нові досягнення стали можливими завдяки багаторічній тісній співпраці з Resonac Corporation, виробником носіїв для жорстких дисків, і TDK Corporation, виробником головок для жорстких дисків», — зазначили в компанії.

Toshiba збирається розпочати постачання тестових зразків нових жорстких дисків, заснованих на HAMR, у 2025 році. Нині ж у компанії зосередилися на створенні HDD на 40 ТБ.

Источник материала
Поделиться сюжетом