Туреччина передала Польщі останню партію своїх безпілотників Bayraktar TB2
Туреччина передала Польщі останню партію своїх безпілотників Bayraktar TB2

Туреччина передала Польщі останню партію своїх безпілотників Bayraktar TB2

Польські збройні сили отримали четверту партію розвідувально-ударних безпілотних авіаційних комплексів Bayraktar TB2.

Це остання партія цих безпілотників, які поставлені у рамках контракту, що був підписаний три роки тому.

У четвертому комплекті польські військові отримали безпосередньо шість безпілотників, три наземні станції управління, датчики, озброєння, а також необхідні запасні частиниПро це розповідає видання Defence24.pl, пише Defense Express.

Польща підписала контракт на постачання чотирьох комплексів Bayraktar TB2 ще у 2021 році, всього військо цієї країни отримало 24 цих безпілотників. Сума контракту становила 270 млн доларів, тоді ж повідомлялося, що контракт має бути виконано до кінця 2024 року, тож можна відзначити, що безпілотники були зрештою поставлені із випередженням затверджених термінів.

У тому ж році повідомлялося, що польська WB Group веде перемовини з Baykar щодо можливості озброєння Bayraktar TB2 баражуючими боєприпасами Warmate LT. Першу поставку з шести безпілотників та обладнання Польща отримала восени 2022 року, другу — навесні 2023, третю — восени того ж року.

Раніше Мальдіви стали черговим оператором турецьких безпілотників Bayraktar TB2, і вже отримала першу партію, ставши країною, в якій дронів більше ніж бронетехніки.

Також раніше 25-м оператором цих розвідувально-ударних безпілотників стала Албанія, яка, судячи з усього, отримала першу партію з трьох дронів і станції управління.

У цьому році свої перші Bayraktar TB2 має отримати Румунія, яка рік тому за 300 млн доларів замовила шість комплексів з 18 безпілотниками. Всі дрони румунське військо повинно отримати до кінця 2025 року.

Источник материала
Поделиться сюжетом