В Росії пролунали вибухи у Новоросійську та Туапсе, горять нафтобаза, порт та НПЗ
В Росії пролунали вибухи у Новоросійську та Туапсе, горять нафтобаза, порт та НПЗ

В Росії пролунали вибухи у Новоросійську та Туапсе, горять нафтобаза, порт та НПЗ

 У ніч на 17 травня у російському Новоросійську Краснодарського краю пролунало понад 30 вибухів, після якого є пожежа у порту і на нафтобазі. Крім того, горить НПЗ в Туапсе, пишуть російські ЗМІ та телеграм-канали.

В соцмережах вже з’явилось відео з Новоросійська, на якому чутно гуркіт безпілотників і як також працює ППО окупантів. Ряд свідків запевняє, що бачили влучання у порт, БпЛА біля Новоросійського мазутного термінала та термінала Транснєфті. У місті зникло світло.

У місті чути сирени пожежних машин та швидкої допомоги. "Воєнкори" підтвердили "прильоти". Попри це, губернатор офіційно заявив про "безуспішну спробу атаки" та про збиття 10 БПЛА.

Адміністрація Новоросійська заборонила мешканцям виходити з дому після нічної атаки на місто. Так, заступник голови міста Олександр Яменсков повідомив людям, що вони мають сидіти вдома. Крім того,  батькам місцевих школярів починають надходити повідомлення, що дітям не потрібно сьогодні йти до навчальних закладів.

Також повідомляється про пожежу на НПЗ в Туапсе. За даними місцевих пабліків, вибух в регіоні пролунав зранку. Після цього почалась пожежа на заводі. Заяв від офіційних представників наразі немає.

16 травня безпілотники ГУР в ніч на четвер, 16 травня, вразили російський оборонний завод "Базальт" у Тулі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела. 

  • Російські пропагандистські ЗМІ зазначають, що у Тульській області цієї ночі працювала протиповітряна оборона. Подробиць атаки наразі немає.
  • У ніч на 14 травня в Росії у Волгоградській області внаслідок атаки БпЛА загорівся вантажний потяг із паливом, а на Бєлгородщині є постраждалі та пошкоджена житлова інфраструктура.  
Теги по теме
Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом