2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Експерти назвали продукти, які містять мало цукру
Експерти назвали продукти, які містять мало цукру

Експерти назвали продукти, які містять мало цукру

Деякі продукти, такі як ягоди і фрукти, багаті на різноманітні поживні речовини, вітаміни, мінерали і антиоксиданти. Важливим показником є і вміст цукру в них. Про це повідомляє НСН, пише agronews.ua.

Фрукти містять природний цукор. Але вони все одно є більш корисним варіантом для тих, хто стежить за споживанням цього елементу, аніж солодощі.

Свіжі фрукти і ягоди з низьким глікемічним індексом можуть допомогти контролювати рівень цукру в крові, забезпечуючи організм необхідними поживними речовинами, такими як клітковина, вітаміни та антиоксиданти.

А от сухофрукти містять більшу кількість цукру.

Грейпфрут. Цей цитрусовий фрукт з багатьма поживними властивостями є популярним продуктом для сніданку. Хоча грейпфрут містить відносно мало цукру, він є чудовим джерелом вітаміну С.

Половина грейпфрута середнього розміру містить 8,5 г цукру і 43% добової норми вітаміну С. Грейпфрут також має низький глікемічний індекс – така їжа перетравлюється довше і тому викликає менший і повільніший підйом рівня цукру в крові.

Ківі. Ківі також мають низький рівень глікемічного індексу і є хорошим джерелом клітковини і вітаміну С. Один плід ківі містить 7 г цукру і забезпечує 62% добової норми вітаміну С і 2,3 г клітковини. При цьому він містить лише 48 калорій.

Авокадо. Авокадо дуже поживний фрукт, разом з тим він містить мало цукру. Один цілий авокадо містить менше пів грама цукру.

Цей фрукт також містить 9 г клітковини. А оскільки він багатий на мононенасичені жири, авокадо також може допомогти знизити рівень холестерину та покращити здоров’я серця.

Нещодавнє дослідження показало, що споживання авокадо може покращити контроль рівня цукру в крові, впливаючи на кардіометаболічні фактори ризику, а також на загальну якість дієти у дорослих з інсулінорезистентністю (коли організму важко виводити глюкозу з крові).

Апельсин. Цей цитрус буде корисним при дотриманні дієти з низьким вмістом цукру. Один апельсин містить трохи менше ніж 13 грамів цукру. До того ж з одного фрукта ви отримаєте 3 грами клітковини і 70% добової норми вітаміну С, який необхідний для імунітету і здоров’я шкіри.

Крім того, апельсини мають високий вміст рідини, що допоможе вам залишатися зволоженими.

Ягоди загалом містять менше цукру, ніж більшість фруктів. Зокрема в 1 склянці необроблених термічно ягід, залежно від їх виду, міститься стільки цукру:

  • Малина: 5 г.
  • Полуниця: 7 г.
  • Ожина: 7 г.

Лохина містить найбільше цукру – 15 грамів цукру на 1 чашку ягід. Але лохина має й інші позитивні властивості та переваги. Наприклад, регулярне вживання помірної кількості ягід пов’язують з меншим ризиком розвитку діабету 2 типу.

Ягоди також багаті на клітковину, поліфеноли та вітаміни. Крім того, вони мають низький глікемічний індекс та покращують рівень гемоглобіну.



Перегляди: 0
Источник материала
Поделиться сюжетом