Як позбутися осоту на городі: способи, що надовго "проженуть" бур’ян
Як позбутися осоту на городі: способи, що надовго "проженуть" бур’ян

Як позбутися осоту на городі: способи, що надовго "проженуть" бур’ян

Осот – це справжня напасть для будь-якого городника. Якщо деяких бур’янів відносно не складно позбутися, то з ним прийдеться значно попітніти.

Цей живучий бур’ян дуже сильно шкодить рослинам. Про те, як врятувати від осоту свій город та врожай, розповів Вікна.

Осот – це неймовірно небезпечна рослина, що витягує усю вологу та поживні речовини з ґрунту, заважаючи іншим культурам розвиватися. Це може призвести не лише до втрати врожаю, а й навіть до загибелі вашого городу.

Існує два види осоту: польовий та городній. Городній – це однорічний бур’ян з потужною, але не дуже розвиненою кореневою системою, а от польовий навпаки.

Польовий осот може виростати заввишки до двох метрів, а його коріння проникає вглиб ґрунту на 3-4 метри. Навіть якщо максимально його викопати, то з решток все одно може вирости нова рослина, тому для боротьби з цим бур’яном знадобиться щось більше, ніж просто прополювання.

На щастя, існує низка народних засобів, які довели свою дієвість часом. Вони екологічні, але нічим не гірші за хімікати. Пам’ятайте, що наносити їх на кожну рослину окремо та проводити обробку в сухий та безвітряний день.

Нашатирний спирт

Розведіть 5-7 пляшок нашатирного спирту в відрі води та полийте кожен бур’ян під корінь або гарно обприскайте їх. Отрута почне діяти доволі швидко, дож на наступний день осот вже почне гинути.

Гас

Використовуйте нерозбавлений гас, щоб отримати найкращий результат, але будьте обережними та обробляйте рослини точково. Через декілька днів можете збирати загиблі залишки осоту.

Оцет із сіллю

Для приготування ефективної отрути проти осоту, розчиніть 2 столових ложки солі та 5 столових ложок оцту в літрі теплої води та обприскайте цим розчином бур’яни.

Сода

Це, напевно, найпростіший спосіб боротьби з осотом. Просто посипте содою кущі бур’яну та дочекайтеся дощу чи ранішньої роси.

Запобіжні заходи

  • Посадіть по периметру грядки жоржини сорту Веселі хлоп’ята. Осот їх дуже не полюбляє;
  • Посійте сидерати, наприклад, горох, жито чи люцерну. Дочекайтеся поки вони проростуть, а потім накрийте картоном та залиште пріти до весни. В таких умовах бур’янам буде складно вижити, а ґрунт отримає додаткове підживлення.
  • Проведіть мульчування грядок за допомогою сухої трави, тирси чи картону.

Раніше OBOZ.UA розповідав про найкращі способи, як позбутися пирію на городі.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом