Відмінний спосіб використовувати торішню картоплю
З картоплі ми готуємо різноманітні гарніри, запікаємо її з м’ясом та додаємо до салатів. Сьогодні пропонуємо згадати дитинство та приготувати ароматну картопляну запіканку.
Пам’ятаєте, таку запіканку готували нам до обіду чи вечері і ми не могли відірватися, доки не з’їмо її всю до останнього шматочка? А рецепт "Телеграф" знайшов у книзі "Українські народні страви".
Як приготувати картопляну запіканку
Інгредієнти:
- картопля — 1 кг;
- курячі яйця — 3 шт.;
- сіль за смаком;
- м’ясо — 300 г;
- цибуля — 100 г;
- перець — 5 г;
- сухарі — 30 г;
- вершкове масло — 100 г.
Спосіб приготування:
- Картоплю чистимо і відварюємо до готовності в підсоленій воді. Пропускаємо його через м’ясорубку.
- До картоплі додаємо яйця та сіль, все ретельно перемішуємо.
- Окремо відварюємо м’ясо. Пропускаємо його через м’ясорубку. Солимо, перчимо і додаємо трохи підсмажену цибулю.
- Деко змащуємо жиром і викладаємо половину картопляної маси. Зверху викладаємо м’ясо, на нього — картопля, що залишилася.
- Змащуємо все яйцем і посипаємо сухарями. Відправляємо все в духовку та запікаємо до готовності.
Готову запіканку поливаємо вершковим маслом. Подаємо з улюбленим салатом.