2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Найпростіший спосіб нагодувати всю сім’ю – запіканка: вийде смачно, як у дитинстві
Найпростіший спосіб нагодувати всю сім’ю – запіканка: вийде смачно, як у дитинстві

Найпростіший спосіб нагодувати всю сім’ю – запіканка: вийде смачно, як у дитинстві

Відмінний спосіб використовувати торішню картоплю

З картоплі ми готуємо різноманітні гарніри, запікаємо її з м’ясом та додаємо до салатів. Сьогодні пропонуємо згадати дитинство та приготувати ароматну картопляну запіканку.

Пам’ятаєте, таку запіканку готували нам до обіду чи вечері і ми не могли відірватися, доки не з’їмо її всю до останнього шматочка? А рецепт "Телеграф" знайшов у книзі "Українські народні страви".

Як приготувати картопляну запіканку

Інгредієнти:

  • картопля — 1 кг;
  • курячі яйця — 3 шт.;
  • сіль за смаком;
  • м’ясо — 300 г;
  • цибуля — 100 г;
  • перець — 5 г;
  • сухарі — 30 г;
  • вершкове масло — 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо і відварюємо до готовності в підсоленій воді. Пропускаємо його через м’ясорубку.
  2. До картоплі додаємо яйця та сіль, все ретельно перемішуємо.
  3. Окремо відварюємо м’ясо. Пропускаємо його через м’ясорубку. Солимо, перчимо і додаємо трохи підсмажену цибулю.
  4. Деко змащуємо жиром і викладаємо половину картопляної маси. Зверху викладаємо м’ясо, на нього — картопля, що залишилася.
  5. Змащуємо все яйцем і посипаємо сухарями. Відправляємо все в духовку та запікаємо до готовності.
Фото: Телеграф

Готову запіканку поливаємо вершковим маслом. Подаємо з улюбленим салатом.

Источник материала
Поделиться сюжетом