Найсприятливіші дні: коли садити перець у відкритий ґрунт і як це правильно зробити
Найсприятливіші дні: коли садити перець у відкритий ґрунт і як це правильно зробити

Найсприятливіші дні: коли садити перець у відкритий ґрунт і як це правильно зробити

Ми підкажемо вдалі та невдалі дати у травні та червні за місячним календарем

Перець – теплолюбна культура, тому висаджувати його розсаду у відкритий ґрунт, як і розсаду баклажанів, слід лише після того, як встановиться стабільно тепла погода. Оптимальний вік для висадки розсади перцю – 60-70 днів від сходів.

Коли висаджувати розсаду перцю у відкритий ґрунт в Україні — місячний календар

У травні та червні:

  • 18-22 травня включно;
  • 30 та 31 травня;
  • 7-9 червня включно;
  • 12-19 червня;
  • 26-28 червня.

Несприятливі числа — 23-25, 28 та 29 травня, з 1 по 6 червня, 20-22 червня та 24-25 червня. Нейтральні дні – 26 та 27 травня, 23 червня.

Зазначимо, що ці дати будуть і відповіддю на питання, коли висаджувати розсаду болгарського перцю у відкритий ґрунт. Для цієї культури терміни аналогічні, тому що вона відноситься до того ж виду.

Як правильно висадити розсаду перцю у відкритий ґрунт — поради

Перед висадкою розсади у відкритий ґрунт необхідно підготувати грядки. Ґрунт слід добре розпушити та внести добрива. Також важливо враховувати погодні умови — температура ґрунту має прогрітися до 15-18 градусів.

Висаджувати розсаду перцю краще у вечірній час або у похмуру погоду, щоб уникнути стресу для рослин. Відстань між лунками — 30-40 см. Після висадки розсаду необхідно рясно полити й замульчувати ґрунт. Дотримуючись правильної агротехніки та термінів висадки, ви забезпечите хороший урожай соковитих та ароматних перців у вашому регіоні.

Раніше "Телеграф" писав, коли садити квасолю у травні та червні. Найкращою температурою для цієї культури вважається 20-25 градусів.

Источник материала
Поделиться сюжетом