2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Що їсти при розладі травлення: список продуктів
Що їсти при розладі травлення: список продуктів

Що їсти при розладі травлення: список продуктів

Придушити симптоми розладу травлення можуть прості та легкозасвоювані продукти. Йдеться про їжу, яка має низький вміст харчових волокон та жиру.

Про це повідомили в health. Легкозасвоювані продукти дозволять системі шлунково-кишкового тракту відпочити.

Легкозасвоювані продукти:

Продукти з білого борошна

Варто відмовитися від їжі з високим вмістом клітковини, адже вона може збільшити кількість неперетравленої їжі, яка рахується системою шлунково-кишкового тракту. В результаті людина може відчувати здуття живота та діарею.

Тоді як рафіновані зернові продукти, а саме білий рис, хліб, макарони, мають низький вміст клітковини, що в результаті дозволять кишківнику відпочити під час дискомфорту в травленні.

Очищені, консервовані чи тушковані фрукти

Основна частина харчових волокон у фруктах міститься в шкірці та насінні. Тому варто надавати перевагу фруктах з низьким вмістом клітковини. Йдеться про стиглі банани. Крім цього, можна видаляти шкіру в яблуках, грушах. Ще одним хорошим варіантом є тушковані сливи чи консервовані персики.

Продукти, які містять білок

Тваринні білки не містять клітковини, проте їх все одно важко засвоювати через жорсткість та високий вміст жиру. Тому варто обирати ніжні та мʼякі білки з низькою або помірною кількістю дієтичного жиру. Зокрема, йдеться про яєчню чи нежирний фарш, горіхове масло, мʼякий тофу.

Раніше OBOZ.UA розповів, що особливого у шпинаті. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber , щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом