Найкраща ідея і для сімейних посиденьок, і для святкового столу
Скільки б рецептів котлет не вигадали кулінари, все одно хочеться, щоб під рукою був перевірений. Саме тому ми поділимося рецептом котлет, як у дитинстві.
Секрет рецепта Shuba – у жирній свинині, яку потрібно подрібнити разом із білим хлібом та цибулею. Також варто ретельно відбити фарш – тоді котлетки вийдуть пухкими та м’якими.
Як приготувати ніжні котлети
Інгредієнти на 4 порції:
- свинина, ошийок — 500 г;
- яловичина — 500 г;
- батон, скибочка — 5 шт.;
- цибуля жовта ріпчаста — 2 шт.;
- курячі яйця — 1 шт.;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
- вода;
- рослинна олія.
Спосіб приготування:
- Замочуємо батон у воді, потім розминаємо його руками у мисці. Разом з м’ясом та цибулею двічі пропускаємо через м’ясорубку.
- Отриману масу солимо, перчимо, додаємо яйце і ретельно все вимішуємо. Під час вимішування тричі додаємо по 2 ст. л. води. Не забуваймо плескати фарш руками, вибиваючи повітря. Після цього формуємо котлетки.
- Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо підготовлені котлети та смажимо їх під кришкою на невеликому вогні 10 хвилин. Через вказаний час збільшуємо вогонь і готуємо котлети до коричневої скоринки з обох боків.
А якщо котлет не хочеться — приготуйте на вечерю картопля з м’ясом. Близькі вас поцілують.