17 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У театрі «Золоті Ворота» готують виставу про боротьбу з внутрішнім ворогом
У театрі «Золоті Ворота» готують виставу про боротьбу з внутрішнім ворогом

У театрі «Золоті Ворота» готують виставу про боротьбу з внутрішнім ворогом

Київський академічний театр «Золоті Ворота» 1 і 2 червня покаже прем’єру вистави «Величне століття. Веселе» режисера Олексія Гладушевського за однойменним твором Сергія Кулибишева.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на творців вистави.

У театрі «Золоті Ворота» готують виставу про боротьбу з внутрішнім ворогом / Фото надані театром

«Головний меседж вистави: після закінчення воєнних дій війна в головах і серцях українців може ще не закінчитись. І нам потрібно багато сил і сміливості, щоби боротись із внутрішніми страхами, комплексами. Вистава про сміливість говорити, робити вчинки як під час повномасштабної війни, так і після. Вона про повагу до тих людей, які живуть поруч і можуть відрізнятись світоглядом, мати відмінні бажання. Ми як нація маємо усвідомити свою ідентичність, ті моменти, якими ми суттєво відрізняємось від русні», – сказав режисер Олексій Гладушевський.

Він зазначив, що зацікавився матеріалом через актуальність питань, які у п’єсі піднімає Сергій Кулибишев.

За словами режисера, він хоче поговорити з глядачем про те, звідки береться зло, агресія, які засліплюють і часто будуються на комплексах, нездійснених мріях.

«У виставі я малюю образи, в яких герої могли б постати в іншому житті, якби мали сміливість здійснити свої мрії», – додав він.

За сюжетом, дія відбувається у селищі із вигаданою назвою Веселе після перемоги України. Мешканці села вважають своє життя щасливим і безтурботним. Вони не звертають уваги на проблеми суспільства, які, на жаль, нікуди не зникли: корупція, свавілля представників влади й церкви і стара добра стигматизація за різними ознаками. Ілюзія безтурботного життя весельчан продовжувалась би роками, якби не сенсаційна заява голови села…

П’єса Сергія Кулибишева «Величне століття. Веселе» у 2023 році потрапила у шорт-лист 14-го Тижня актуальної п'єси і у лонг-листи IX Конкурсу п'єс Драма.UA та «Липневий мед». Із листопада 2023 вистава за режисурою Сергія Кулибишева в репертуарі сцени-майстерні Чернівецького академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Ольги Кобилянської. Відзначена нагородою фестивалюкомедії «Золоті оплески Буковини»  30 листопада 2023 року.

Источник материала
Поделиться сюжетом