2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Росії арештували активи потужного німецького банку, який співрацював з "Газпромом"
У Росії арештували активи потужного німецького банку, який співрацював з "Газпромом"

У Росії арештували активи потужного німецького банку, який співрацював з "Газпромом"

Рішення про арешт активів німецького банку ухвалив арбітражний суд Санкт-Петербурга. Йдеться також про майно, рахунки та акції кредитора.

У Росії арештували активи німецького банку

Позов проти німецького банку подала петербурзька компанія "РусХимАльянс", спільним підприємством, що на 50% належить російській корпорації "Газпром". У результаті "Дойче Банк" більше не має права розпоряджатися своєю 100% часткою в статутному капіталі російської дочірньої компанії, а також ТОВ "Технологічний центр Дойче Банку".

Варто додати, що Deutsche Bank був одним із поручителів за контрактом "РусХимАльянсу", турецької Renaissance Heavy Industries та німецької компанії Linde на будівництво заводу в Усть-Лузі для переробки газу.

Загальну суму активів, на які наклали арешт у Росії, оцінюють у 238,6 мільйона євро або 259 мільйона доларів. У Deutsche Bank повідомили, що вже виділив значні кошти на цю справу – приблизно 260 мільйонів євро.

Крім того, у банку заявили, що їм необхідно подивитися, як російські суди реалізують цей позов, а також оцінити негайний операційний вплив в Росії. Раніше у цій же справі суд у Росії ухвалив рішення про арешт активів банку UniCredit.

Нагадаємо, що наприкінці квітня суд заблокував усі рахунки JPMorgan у Росії. Це рішення стосується й рахунків дочірніх компаній банку. Позов проти американського кредитора подав державний ВТБ.

Теги по теме
Деньги Банк
Источник материала
Поделиться сюжетом