Очільник МЗС Литви відреагував на смерть президента Ірану
Очільник МЗС Литви відреагував на смерть президента Ірану

Очільник МЗС Литви відреагував на смерть президента Ірану

Президент Ірану Ібрагім Раїсі загинув, коли його гелікоптер здійснив “жорстку посадку” в гірській місцевості.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що не може висловлювати співчуття Ірану у зв’язку із загибеллю президента країни Ібрагіма Раїсі і пояснив чому. Зокрема, у понеділок, 20 травня, у він нагадав про роль Тегерана у війні проти України.

Ландсбергіс підкреслив, що йому не комфортно надсилати співчуття, оскільки Іран відправляє державі-агресору беспілотники типу Shahed для обстрілів мирного населення та цивільної інфраструктури в Україні.

“Мені незручно висловлювати співчуття, поки Іран надсилає безпілотники, які використовуються проти цивільних в Україні”, – написав він.

Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель виступив з офіційною заявою у зв’язку із загибеллю президента Ірану в авіакатастрофі.

Як відомо, 19 травня гелікоптер з президентом Ірану Ібрагімом Раїсі на борту здійснив “жорстку посадку” в гірській місцевості, повертаючись із Азербайджану. Тривалий час рятувальники шукали місце катастрофи. Іранська влада оголосила, що Раїсі та інші урядовці загинули внаслідок аварії гелікоптера.

Росію не запросили на похорон Раїсі – Кремль



Теги по теме
Смерть Президент Иран Литва
Источник материала
loader
loader