Кабмін зобов'язав керівників підприємств привозити працівників до ТЦК
Кабмін зобов'язав керівників підприємств привозити працівників до ТЦК

Кабмін зобов'язав керівників підприємств привозити працівників до ТЦК

Кабінет міністрів зобов'язав керівників підприємств доставляти працівників до територіальних центрів комплектування.

У постанові №560 йдеться про те, що керівники підприємств, установ, організацій після отриманням розпорядження голови адміністрації або керівника ТЦК повинні:

  • видати наказ про оповіщення резервістів та військовозобов’язаних;
  • організувати вручення повісток під особистий підпис;
  • повідомляють ТЦК про результати всього цього письмово у триденний термін;
  • привезти працівників до пунктів збору ТЦК;
  • повідомити ТЦК про працівників, які відмовилися від отримання повісток, та працівників, які написали заяви про звільнення.

Тим, хто працює дистанційно, керівники мають надсилати повістки поштою. Це також стосується тимчасово непрацездатних і тих, хто перебуває у відпустці або відрядженні.

А у постанові №563 йдеться про те, що громадяни, зняті з військового обліку у зв’язку з виїздом за кордон, зобов’язані особисто прибути до ТЦК до 16 червня для постановки на облік.

Кабмін наполягає, що правила військового обліку для чоловіків та військовозобов’язаних жінок за кордоном мають бути такі ж, як для цих осіб в Україні.

Таким чином, раніше було передбачено, що зняття з військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які виїжджають за кордон більше ніж на три місяці, здійснюється після їхнього до ТЦК з документами, що підтверджують виїзд. Тепер цю норму прибрали.

Закордонні дипломатичні установи повинні інформувати призовників віком від 18 до 25 років, які перебувають на постійному або тимчасовому консульському обліку.

Название источника
Кабінет міністрів
Ссылка на материал
https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennia-poriadku-provedennia-pryzovu-hromadian-na-viiskovu-sluzhbu-pid-chas-mobilizatsii-na-osoblyvyi-period-560-160524
Теги по теме
Вооруженные силы Украины Армия
Источник материала
loader
loader