16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як залишатися зарядженим протягом дня: йога для підвищення витривалості
Як залишатися зарядженим протягом дня: йога для підвищення витривалості

Як залишатися зарядженим протягом дня: йога для підвищення витривалості

Для того, аби залишатися зарядженим протягом усього дня, вам обов’язково потрібна сильна витривалість. Це допоможе доводити до кінця всі намічені завдання.

Проте зазвичай безліч факторів серйозно послаблюють нашу витривалість. У нагоді може стати стародавня аюрведична практика йоги, асани з якої допоможуть підвищити енергію та витривалість, пише OBOZ.UA.

Поза верблюда (Уштрасана)

Виконання вправи допоможе вам підвищити рівень енергії та витривалості На початку сядьте на коліна так, щоб тіло залишалося прямим, а коліна утворювали прямий кут, а потім вигніть хребет назад і торкніться п’яток ваших ніг руками. Необхідно затримати положення на кілька секунд, потім повільно повернутися у вихідне положення.

Поза містка (Сету Бандха Сарвангасана)

Перед виконанням необхідно лягти на спину, поклавши руки вздовж тіла, долонями вниз і зігнути коліна, а також поставити ступні на підлогу. Потім треба спираючись на плечі, руки і стопи, відірвіть спину від підлоги. Виконуйте дихаючи повільно і глибоко. Треба зберігати позу протягом однієї хвилини, розслабитися і потім повторити.

Поза напівчовен (Ардха Навасана)

Потрібно сісти на килимок для йоги, витягнувши ноги перед собою, долонями дивлячись у підлогу. Потім підніміть ноги до рівня, щоб коліна були під кутом 45 градусів, а нижня частина ніг була паралельна землі. Зрештою підніміть руки паралельно землі і затримайтеся на 30 секунд. В кінці розслабтеся, потім повторіть.

Поза журавля (Бакасана)

Для виконання розпочніть з положення низького присідання, поклавши руки на землю та широко розставивши пальці. Далі навшпиньках підніміть ноги та спробуйте поставити коліна на край рук. Потім повільно перенесіть вагу тіла вперед, підніміть пальці ніг на землю, одну ногу за кожною, утримуючи положення як можна довше. Необхідно повторювати щодня.

Поза дитини (Баласана)

Це не тільки чудова йога для релаксації, але й допомога у підвищенні вашого загального рівня енергії та витривалості. Для виконання вправи встаньте на коліна рачки, а сідниці розслабте, витягнувши руки, поклавши голову на килимок/підлогу. Далі утримуйте положення на кілька секунд і зрештою розслабтеся, а потім повторіть.

Раніше OBOZ.UA повідомляв про важливі продукти, які допомагають відновитися після тренування.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом