16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Один із найпростіших: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт легкого десерту з полуницею
Один із найпростіших: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт легкого десерту з полуницею

Один із найпростіших: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт легкого десерту з полуницею

Цього разу на своїй сторінці в Instagram переможниця шоу "Мастер Шеф - 12" Валерія Матрохіна показала, як приготувати легку та смачну галету з полуницею.

Зірка "Мастер Шеф" наголосила, що це один із найпростіших десертів, і він дуже швидко готується. Крім того, з начинками можна експериментувати, використовуючи замість полуниці інші сезонні ягоди або фрукти.

Для тіста нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 200 г борошна
  • 50 г цукру
  • 1/4 ч.л. солі
  • 130 г вершкового масла 82,5%
  • 50 г крижаної води

Для начинки "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна узяла:

  • 500-700 г полуниці
  • 30 г цукру
  • цедра одного лимана
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 1,5 ст.л. крохмалю (кукурудзяного)
  • 1 ч.л. ванільного екстракту

Змішуємо просіяне борошно, цукор, сіль, нарізане кубиками холодне масло та розтираємо суміш до стану крихти. Після цього додаємо крижану воду, максимально швидко замішуємо тісто та збираємо його в кулю.

Готове тісто "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна загортає в харчову плівку та на годину відпрааляє в холодильник.

Щоб приготувати начинку, нарізаємо полуницю на шматочки та просто змішуємо її з цукром, цедрою, лимонним соком, крохмалем і ваніллю.

Охолоджене тісто зірка "Мастер Шеф" присипає борошном, тонко розкачує та перекладає на деко, застелене пергаментом. У центр викладаємо полуничну начинку, як на відео, та загортаємо бортики. Для скоринки змащуємо бортики жовтком і трішечки присипаємо цукром.

Відправляємо полуничну галету в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хв. до золотистості. Подавати цей десерт "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна радить разом із кульками морозива.

Останні новини України:

Фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачнющого сніданку замість каш і сирників.

Як правильно готувати смажену картоплю: ресторатор розкрив простий рецепт.

Салат із молодої капусти вийде суперсмачним: кулінар дала оригінальний рецепт.

Теги по теме
Украина
Источник материала
Поделиться сюжетом