16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
5 порад, які допоможуть вам утриматись від споживання шкідливої їжі
5 порад, які допоможуть вам утриматись від споживання шкідливої їжі

5 порад, які допоможуть вам утриматись від споживання шкідливої їжі

Нездорова їжа не лише сприяє збільшенню ваги, але й підвищує ризик виникнення небезпечних для життя захворювань, таких як хвороби серця та діабет. News Bytes поділився порадами, які допоможуть вам позбутися звички споживати фастфуд.

Пийте воду

Іноді наш потяг до шкідливої їжі можна сплутати зі спрагою. Щоразу, коли ви відчуваєте раптове бажання перекусити, випийте води. Зачекайте кілька хвилин, і ви побачите, що тяга до їжі вщухає.

Харчуйтеся здоровою їжею

Щоб приборкати тягу до нездорової їжі, переконайтеся, що у вашому раціоні достатньо клітковини і білка. Ці поживні речовини допомагають довше відчувати ситість, зменшують відчуття голоду і запобігають переїданню. Вживайте продукти, такі як боби, цільні зерна, горіхи, ягоди, вівсянку, яйця, молочні продукти та жирну рибу.

Зменшіть стрес

Стрес може посилити потяг до нездорової їжі і вплинути на вашу харчову поведінку. Дослідження показують, що люди, які переживають стресові ситуації, споживають більше калорій. Щоб зменшити напругу, займіться медитацією, йогою, читанням або іншими заняттями, які вас заспокоюють.

Достатньо відпочивайте

Дефіцит сну порушує регуляцію апетиту і збільшує потяг до їжі. Прагніть до 7-9 годин якісного відпочинку щоночі, щоб підтримувати здоровий спосіб життя.

Плануйте свої прийоми їжі

Коли ваші прийоми їжі незаплановані, легше потрапити в пастку солодких чи гострих ласощів. Незалежно від того, чи це на день, чи на тиждень, наявність плану харчування допоможе вам встояти перед спокусою поласувати шкідливими продуктами.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, чому варто перейти на вегетаріанство.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом