23 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Біла білизна буде як нова: для ідеального прання потрібно лише 4 засоби
Біла білизна буде як нова: для ідеального прання потрібно лише 4 засоби

Біла білизна буде як нова: для ідеального прання потрібно лише 4 засоби

Біла постільна білизна має неймовірно охайний, стильний та елегантний вигляд. Однак вона з часом тьмяніє, змінює колір та втрачає свою привабливість.

На щастя, існує чимало способів зробити вашу білизну знову білосніжною. Про найкращі з них розповів Express.

Однією з головних причин зміни кольору білої постільної білизни є накопичення жиру, поту та відмерлих клітин шкіри на тканині. Також ваші простирадла можуть стати сірими, якщо ви будете прати їх з чорними або кольоровими речима.

Більшість людей думають, що повернути білій білизні гарний вигляд можна лише за допомогою агресивних відбілювачів, які, як правило, погано впливають на структуру текстилю, але це не так. Існує декілька натуральних методів, які впораються зі забрудненнями так само добре.

Лимонний сік

Лимонний сік містить природні відбілювачі, а саме лимонну та аскорбінову кислоту. Ці сполуки можуть розщепити бруд, який спричиняє зміну кольору, а також мають антибактеріальні властивості.

Просто додайте трохи лимонного соку під час звичайного циклу прання або перед пранням замочіть білизну в суміші лимонного соку та води принаймні на годину.

Білий оцет

Звичайний кухонний оцет – це кислота, тому так само як і лимон зможе видалити забруднення та поверне вашій білизні білизну. Крім того, він є натуральним пом’якшувачем тканин.

Додайте невелику кількість оцту під час прання або замочіть в розчині оцту та води свої наволоки та простирадла, щоб повернути їм свіжість та колір.

Харчова сода

Суміш води та харчової соди може відбілити білу білизну не гірше ніж відбілювач.

Змішайте чотири літри води з однією чашкою харчової соди та замочіть в цій суміші свою постіль перед пранням.

Також ви можете поєднати соду з оцтом чи лимонним соком, щоб не лише відбілити, а й надати вашій білизні неймовірного свіжого запаху.

Ультрафіолетове випромінювання

Після того, як ваш одяг буде випрано, обов’язково повісьте постільну білизну на сонце для висихання. Сонячні промені мають природні відбілюючі властивості, які також підвищать яскравість тканини.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як вивести плями від дезодоранту на футболках і топах.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом