Для дуже смачних бургерів: "Мастер Шеф" Литвинова дала універсальний рецепт булочок
Для дуже смачних бургерів: "Мастер Шеф" Литвинова дала універсальний рецепт булочок

Для дуже смачних бургерів: "Мастер Шеф" Литвинова дала універсальний рецепт булочок

Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як правильно приготувати м'які булочки.

складові

  • Борошно - 500 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Вода — 250 мл
  • Сахар — 3 ст. л.
  • Дріжджі - 7 г
  • Вершкове масло (82%) - 40 г
  • Кунжут - 20 г
  • Соль — 1 год. л.

Порції

  • 8 булочок

Приготування

Просійте борошно через сито, щоб не було грудочок. У миску з теплою водою додайте дріжджі, цукор і 2-3 ст. л. борошна. Добре перемішайте, накрийте харчовою плівкою та залиште для набухання, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.

В окремій мисці збийте яйце до пишної піни. У готову опару додайте збите яйце, борошно, що залишилося, сіль і розтоплене вершкове масло. Перемішайте віночком.

"Мастер Шеф" Литвинова додає, замісіть тісто вручну або за допомогою міксера протягом 15 хвилин. Тісто має бути гладким та еластичним. Накрийте миску з рушником і залиште для підйому на одну годину.

Розділіть тісто на 8 рівних частин. Сформуйте з кожної частини круглу булочку. Зануріть кожну булочку в миску з водою, потім обваляйте в кунжуті.

Застеліть решітку пергаментним папером.

Викладіть булочки на решітку та залиште для підйому на 30-40 хвилин. Булочки повинні збільшитися вдвічі. Розігрійте духовку до 170 °C. Випікайте булочки протягом 20 хвилин|мінути| до золотистої скориночки.

Для м'якості та ніжності булочок потримайте їх над парою протягом 30 секунд перед подачею, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.

Останні новини України:

Дешевше і смачніше за рис: "Майстер Шеф" Литвинова показала, як заощадити на приготуванні плова.

Теги по теме
Украина
Источник материала
Поделиться сюжетом