Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як правильно приготувати м'які булочки.
складові
- Борошно - 500 г
- Яйце - 1 шт.
- Вода — 250 мл
- Сахар — 3 ст. л.
- Дріжджі - 7 г
- Вершкове масло (82%) - 40 г
- Кунжут - 20 г
- Соль — 1 год. л.
Порції
- 8 булочок
Приготування
Просійте борошно через сито, щоб не було грудочок. У миску з теплою водою додайте дріжджі, цукор і 2-3 ст. л. борошна. Добре перемішайте, накрийте харчовою плівкою та залиште для набухання, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
В окремій мисці збийте яйце до пишної піни. У готову опару додайте збите яйце, борошно, що залишилося, сіль і розтоплене вершкове масло. Перемішайте віночком.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, замісіть тісто вручну або за допомогою міксера протягом 15 хвилин. Тісто має бути гладким та еластичним. Накрийте миску з рушником і залиште для підйому на одну годину.
Розділіть тісто на 8 рівних частин. Сформуйте з кожної частини круглу булочку. Зануріть кожну булочку в миску з водою, потім обваляйте в кунжуті.
Застеліть решітку пергаментним папером.
Викладіть булочки на решітку та залиште для підйому на 30-40 хвилин. Булочки повинні збільшитися вдвічі. Розігрійте духовку до 170 °C. Випікайте булочки протягом 20 хвилин|мінути| до золотистої скориночки.
Для м'якості та ніжності булочок потримайте їх над парою протягом 30 секунд перед подачею, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.
Останні новини України:
Дешевше і смачніше за рис: "Майстер Шеф" Литвинова показала, як заощадити на приготуванні плова.