16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Джетпак в дії. США посилять свій військовий супутник «реактивним ранцем»
Джетпак в дії. США посилять свій військовий супутник «реактивним ранцем»

Джетпак в дії. США посилять свій військовий супутник «реактивним ранцем»

Космічні сили США замовили першу у своєму роді місію стикування супутника. Її метою є посилення космічного корабля, яке дозволить продовжити його роботу на два роки та додасть маневровості.

Командування космічних систем (SSC), організація в рамках Космічних сил США, яка займається придбанням і розгортанням нових військових космічних технологій, уклала контракт на суму 37,5 мільйонів доларів з компанією Starfish Space, що базується в Сіетлі, на будівництво та запуск одного з космічних кораблів цієї фірми Otter.

На початку року представники Космічних сил заявляли, що прагнуть придбати «джетпак», який міг би з'єднатися з наявним супутником, щоб надати йому більшої тяги", писало видання Breaking Defense. Нова місія Starfish Space матиме на меті саме це: як стверджує SSC, корабель, призначений для виконання безконтактних операції та стикування, сумісних з широким колом апаратів (включаючи такі, які ніколи не були розроблені або налаштовані для стикування) має продовжити роботу супутника на два роки.

Раніше у травні Otter здійснив місію Pup, під час якої корабель зміг наблизитися до потрібного супутника на відстань в 1 кілометр. Місія стикнулася з аномалією рушійної установки, яка унеможливлювала маневрування ближче до цілі. Зрештою Starfish Space вдалося врятувати місію.

Попри виклики, з якими зіткнулася Otter Pup, досягнутого компанією результату виявилося достатньою, аби SSC обрало її для своєї операції.

Источник материала
Поделиться сюжетом