16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як почистити чавунну сковороду, щоб вона служила дуже довго: прості поради
Як почистити чавунну сковороду, щоб вона служила дуже довго: прості поради

Як почистити чавунну сковороду, щоб вона служила дуже довго: прості поради

Почистити чавунну сковороду, щоб вона служила вічно, цілком реально, адже для цього знадобляться звичайні прості поради. Спробуйте зробити це якнайшвидше і насолоджуватися результатом.

Як почистити чавунну сковороду

Усе, що вам потрібно, щоб почистити чавунну сковороду, – добре протерти її гарячою водою. Якщо вам цікаво, як почистити іржаву чавунну сковороду, скористайтеся кошерною сіллю замість мила. Дотримуйтесь цих кроків, щоб зберегти ваш чавун у найкращій формі.

Крок 1: Промийте чавунну сковороду

Поставте ще теплі від варіння чавунні сковорідки та каструлі в раковину та сполосніть їх гарячою водою. Протріть усі поверхні чистою неабразивною губкою. Знову промийте поверхні.

Крок 2: видаліть прилиплу їжу

Для видалення їжі та іржавих плям, які важко видалити, використовуйте кошерну сіль і вологу губку. Сіль діятиме як м’який абразив, який м’яко відшліфує готову їжу та невеликі шматочки іржі. Ви також можете почистити чавунну сковороду від стійких залишків їжі, прокип’ятивши воду в каструлі протягом кількох хвилин. Після очищення промийте каструлі теплою водою.

Крок 3: Суха сковорода

Коли вам вдалося почистити чавунну сковороду, ретельно витріть сковороду чистою тканиною.

Крок 4: Приправити чавунну сковороду

Коли сковорода повністю висохне, нанесіть тонкий шар олії на внутрішню частину за допомогою паперового рушника. Це допоможе відновити його блиск і відновити властивості швидкого звільнення. Будьте розсудливими з заявкою; занадто багато масла може призвести до липких поверхонь.

Крок 5: Зберігайте в сухому місці

Зберігайте очищену та приправлену поверхню, тримаючи чавунні каструлі та сковорідки подалі від вологи. Зберігайте каструлі без кришки в сухому місці подалі від плит, раковин і посудомийних машин. Якщо ви помітили, що поверхня сковорідки іржавіє, сіріє або тьмяніє, або якщо їжа починає прилипати, вам потрібно буде повторно приправити поверхню.

Читайте також:

Як очистити почорнілу алюмінієву сковороду: правильний спосіб, про який ви не знали

Як очистити пригорілу сковороду: кілька важливих порад

Як очистити сковорідку, що пригоріла: існують перевірені і надійні способи

Источник материала
Поделиться сюжетом