16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як правильно підрізати тюльпани: квіти стоятимуть у вазі вдвічі довше
Як правильно підрізати тюльпани: квіти стоятимуть у вазі вдвічі довше

Як правильно підрізати тюльпани: квіти стоятимуть у вазі вдвічі довше

Після того, як ви наповните вазою водою, тюльпани треба попередньо обробити. Мова йде про підрізання, яке здатне продовжити життя квітів.

Як правильно підрізати тюльпани

Видаліть побілілу частину стебла, яка є мертвою або оновіть зріз на стеблах. Робіть це за допомогою гострого ножа, ножить чи сікатора. Важливий момент: зріз необхідно проводити під водою. Це допоможе запобігти закупорці транспортних судин стебла бульбашками повітря.

Підрізання стебл тюльпанів треба проводити кожного дня. Також видаліть зайві листя, щоб вони не перебували у воді. Таким чином вдасться уникнути їхнього гниття у воді, яке призводить до бактерій, які й пришвидшують в’янення квітів.


Дуже важливо підрізати стебла квітів / Фото Unsplash

Що додати у воду, щоб тюльпани довше стояли

Перед тим, як поставити тюльпани у воду, дайте водопровідній воді настоятися. Фільтровану чи бутильовану воду використовувати не можна. Вода для тюльпанів має бути дуже холодною, майже крижаною.

Води у вазі має бути багато. Впродовж дня можете її доливати або ж просто додавати кубик льоду. Фахівці радять змінювати воду вранці. Перед тим, як залишити свіжу воду – вазу треба вимити та промити стебла квітів.

Що додати у вазу, щоб тюльпани довше стояли

Квіти люблять цукровану та солону воду, тому на 1 літр води додайте 20 грамів цукру або 0,2 грами солі. Також фахівці кажуть, що можна додати 0,3 грами хлористого калію до 1 літра води. Якщо у вас не прозора ваза, тоді додайте всередину одну таблетку активованого вугілля.

Источник материала
Поделиться сюжетом