16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Небезпечне поєднання: з чим не можна пити чай
Небезпечне поєднання: з чим не можна пити чай

Небезпечне поєднання: з чим не можна пити чай

Чай - один із найпопулярніших напоїв у світі. Він має безліч корисних властивостей, але важливо знати, що його вживання з деякими

Про це розповідає DAILY.NEWS.KYIV.

Молочні продукти

  • молоко: казеїн, який міститься в молоці, вступає в реакцію з танінами чаю, утворюючи нерозчинні сполуки, що погано засвоюються організмом. Це може призвести до здуття живота, нудоти, діареї;

  • вершкове масло: жири, що містяться у вершковому маслі, перешкоджають засвоєнню антиоксидантів з чаю;

  • сир: поєднання чаю з сиром може сприяти утворенню каменів у нирках.

Молочна продукція, facebook.com/UkrainianAgribusinessClub

М'ясо

  • червоне м'ясо: залізо, що міститься в червоному м'ясі, може знижувати засвоєння катехінів з чаю. Катехіни - це антиоксиданти, які володіють протизапальними та протираковими властивостями;

  • ковбаси: вживання чаю з ковбасами може призвести до утворення канцерогенів.

Червоне м`ясо на дошці. Фото: Freepik

Солодощі

  • цукор може нейтралізувати корисні властивості чаю;

  • торти, тістечка: вживання чаю з тортами та тістечками може призвести до набору зайвої ваги.

Солодощі. Фото: Youtube

Алкоголь

  • поєднання чаю з алкоголем може призвести до зневоднення;

  • алкоголь може посилити дію кофеїну в чаї, що може призвести до тремору, нервозності, безсоння.

Алкоголь, фото Instagram

Ліки

Деякі ліки можуть вступати в реакцію з чаєм, що може знижувати їх ефективність або навіть викликати побічні ефекти.

Теги по теме
продукты
Источник материала
Поделиться сюжетом