23 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Негативні наслідки від споживання білка: як продукти з його вмістом можуть вплинути на людину
Негативні наслідки від споживання білка: як продукти з його вмістом можуть вплинути на людину

Негативні наслідки від споживання білка: як продукти з його вмістом можуть вплинути на людину

Низка продуктів харчування містить білок – складні великі молекули, які складаються з довгих ланцюгів менших молекул, які також називають амінокислотами. Вони відіграють важливу роль в організмі людини, зокрема, є структурними компонентами клітин та тканин, каталізують хімічні реакції.

Про це повідомив лікар Кріс Завос. Він наголосив, що дорослі повинні споживати щонайменше 0,8 грама білка на кожен кілограм маси тіла щодня. Проте більша кількість білка потрібна особам, які займаються спортом, вагітним жінкам та літнім людям.

Чи містить білок глютен

Сам білок не містить глютену. Він є незамінним макроелементом, який міститься в різних продуктах, таких як м'ясо, риба, птиця, квасоля, сочевиця, горіхи та насіння. Однак оброблені джерела білка можуть містити глютенові інгредієнти.

Наприклад, деякі білкові порошки можуть мати додані інгредієнти, такі як мальтодекстрин або ароматизатори, які можуть містити глютен. Це ж стосується м'ясних альтернатив, виготовлених з пшеничного білка.

Що буде, якщо зʼїсти багато білка

Надмірне споживання білка може негативно вплинути на здоровʼя. Білок є важливим для побудови тканин і правильного функціонування організму, занадто велика його кількість може стати навантаженням для печінки та нирок.

Велика кількість білка призвести до зневоднення, підвищити ризик захворювань нирок та деяких видів раку, сприяти розвитку остеопорозу. Більше того, високе споживання білка часто супроводжується великим вживанням продуктів тваринного походження, що може збільшити ризик серцевих захворювань та інших проблем зі здоров'ям.

Раніше OBOZ.UA розповів, як зменшити жагу до солодкого. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber , щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом