16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Новий значок Google «Додати до Chromebook» полегшує пошук і встановлення веб-програм
Новий значок Google «Додати до Chromebook» полегшує пошук і встановлення веб-програм

Новий значок Google «Додати до Chromebook» полегшує пошук і встановлення веб-програм

Google створює новий значок «Додати до Chromebook», призначений для полегшення користувачам ChromeOS пошуку та встановлення прогресивних веб-програм (PWA) і програм Android. Значок веде безпосередньо до веб-програми, яку ви хочете встановити, або до Google Play Store (якщо це програма для Android), повідомляє 9to5Google .

У відео сесії Google I/O про ChromeOS ведучий каже, що багато людей, які шукають програми, починають із пошуку Google і закінчують на веб-сайтах розробників — чудове місце, щоб відобразити значок «Додати до Chromebook» і залучити користувачів ChromeOS до програми. Немає особливих перешкод, коли справа доходить до пошуку та встановлення програм Android на Chromebook, оскільки більшість людей йдуть просто в Play Store, щоб установити їх.

Однак веб-програми часто стають лише ще однією вкладкою веб-сайту Chrome, оскільки незрозуміло, як установити веб-програму на Chromebook (потрібно натиснути значок у верхньому правому куті Chrome). Чудова перевага PWA полягає в тому, що вони можуть бути майже такими ж всеосяжними, як повноцінна програма, і можуть працювати в автономному режимі, але завантажуватися швидше. Якщо встановити їх безпосередньо на головний екран комп’ютера чи смартфона, вони майже не відрізнятимуться від звичайної програми. Новий значок «Додати до Chromebook» значно підвищує ймовірність того, що люди зможуть знайти та встановити ці програми.

Google зазначає, що понад 100 мільйонів користувачів веб-додатків щомісяця використовують браузери Chrome (на всіх платформах, включаючи ChromeOS), тому розробники мають багато можливостей розмістити свої програми на комп’ютерах.

Источник материала
Поделиться сюжетом