24 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
П'ять ефективних стратегій для набору здорової ваги: що варто знати
П'ять ефективних стратегій для набору здорової ваги: що варто знати

П'ять ефективних стратегій для набору здорової ваги: що варто знати

У нашому суспільстві, одержимому зовнішністю, де основна увага приділяється схудненню, є люди, які бажають набрати здорову вагу. За даними News Bytes, незалежно від того, чи маєте ви недостатню вагу, чи просто хочете додати кілька кілограмів здоровим способом, важливо дотримуватися збалансованої дієти і вести спосіб життя, який сприяє гарному самопочуттю.

Обирайте дієту з високим вмістом поживних речовин

Щоб успішно набрати вагу, дуже важливо споживати більше калорій, ніж ви витрачаєте. Однак це не означає, що потрібно потурати будь-якій їжі, яка трапляється на вашому шляху. Натомість надайте перевагу корисній і багатій на поживні речовини дієті з акцентом на цільнозернові продукти, фрукти, овочі, молочні продукти, нежирний білок, горіхи та насіння.

Їжте частіше, але меншими порціями

Всупереч хибній думці, що великі порції їжі призводять до набору ваги, часто ефективніше споживати менші порції частіше протягом дня. Такий підхід допомагає боротися з відчуттям швидкого насичення, що може бути проблемою при недостатній вазі. Розподіл щоденних прийомів їжі на п'ять-шість менших порцій не тільки полегшує травлення, але й сприяє ефективному набору ваги.

Усвідомлене споживання напоїв

Якщо ви прагнете набрати вагу, уникайте низькокалорійних варіантів, таких як дієтичні газовані напої. Натомість обирайте калорійні напої, такі як смузі, шейки або рідкі замінники їжі.

Окрім того, враховуйте час споживання рідини. Вживання напоїв перед їжею може знизити апетит до твердої їжі, тому бажано пити під час або після їжі.

Включіть фізичні вправи у свій розпорядок дня

Хоча це може здатися нелогічним, регулярні фізичні вправи, особливо силові, значною мірою сприяють здоровому набору ваги. Заняття спортом не тільки нарощує м'язову масу, але й стимулює апетит, що призводить до частіших прийомів їжі. Однак важливо не перестаратися, оскільки надмірні фізичні навантаження можуть звести нанівець прогрес, досягнутий завдяки підвищеному споживанню калорій.

Вибирайте здорові перекуси

Обирайте поживні закуски, які забезпечують ситість і сприяють загальному самопочуттю. Горіхи, сир, сухофрукти, авокадо та інші корисні перекуси - чудовий вибір. Бажано обмежити або уникати нездорових варіантів, таких як картопляні чіпси, які мають низьку поживну цінність.

Раніше OBOZ.UA розповідав про 5 найкращих лікувальних сортів трав'яного чаю.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом