Користь манго, про яку ви могли не знати: чому слід вживати цей фрукт
Користь манго, про яку ви могли не знати: чому слід вживати цей фрукт

Користь манго, про яку ви могли не знати: чому слід вживати цей фрукт

Манго — це тропічний солодкий та соковитий фрукт оранжевого кольору, який походить з Південної Азії Цей фрукт використовується в кулінарії для приготування салатів, десертів, смузі та соусів. 

Він багатий на вітаміни та антиоксиданти, що сприяють зміцненню імунної системи, покращенню травлення та підтримують зір. Які переваги манго варті того, щоб додати фрукт до свого раціону, дізнавались в OBOZ.UA.

Робить шкіру свіжою та надає сяйво 

Манго, багатий вітамінами А і С, які допомагає відновити шкіру та покращити її сяйво. Крім того, клітковина в цьому фрукті очищає кишківник від токсинів, а помірне споживання манго може сприяти відновленню шкіри та усуненню мертвих клітини.

Зміцнює імунітет 

Влітку спека знижує енергію та робить нас вразливими до захворювань, а тому важливо підтримувати свій імунітет відповідними продуктами. У цьому може допомогти манго, яке містить багато антиоксидантів та незамінних вітамінів.

Покращує травлення 

Манго покращує травлення завдяки вмісту групи ферментів амілази, які розщеплюють складні вуглеводи та глюкозу. Також фрукт  містить багато води та харчових волокон, що допомагають вилікувати закреп та діарею.

Покращує здоров’я очей 

Манго багате поживними речовинами, що покращують здоров'я очей, зокрема вітаміном А, лютеїном та зеаксантином, які накопичуються в сітківці та захищають очі від шкідливого світла. Ці антиоксиданти полегшують поглинання надлишку світла та захищають очі від шкідливого синього світла. 

Сприяє роботі серця 

Манго допомагає зменшити проблеми з серцем завдяки магнію і калію, які розслабляють кровоносні судини та нормалізують артеріальний тиск. Крім того, антиоксиданти у складі манго захищають тканини серця та зменшують запалення.

РанішеOBOZ.UA опублікував інформацію, чому потрібно регулярно вживати мигдаль. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

 

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом